Petiție pentru deschiderea unui Consulat al României la Bordeaux, crearea unui Consulat itinerant al României în insula Corsica și pentru profesionalizarea serviciilor consulare din Franța

Asociația Românilor din Franța, Fraternité roumaine en France, cere în numele cetățenilor ce semnează această petiție deschiderea unui Consulat al României la Bordeaux, majoritatea cetățenilor români care locuiesc în Dordogne, Gironde și celelalte departamente vecine acestora fiind obligați să meargă sute de km până la Consulatul României din Paris. Totodată cerem înființarea unui consulat itinerant în Corsica, românii stabiliți pe această insulă franceză fiind obligați să meargă pe continent pentru a beneficia de servicii consulare. Cerem prin intermediul acestei petiții profesionalizarea serviciilor consulare ale României în Paris și Marsilia, comportamentul unor persoane din cadrul acestor două consulate fiind de natură degradantă la adresa cetățenilor români. Respectivele persoane se consideră stăpâni pe o moșie care nu le aparține, serviciile consulare fiind proprietate a Statului Român și a celor care le susțin financiar prin plata impozitelor și taxelor, cetățenii români, indiferent că aceștia locuiesc în Franța sau în România. Cetățenii români stabiliți pe teritoriul Franței cer respect din partea autorităților consulare ale României în Republica Franceză. Această petiție va fi adresată Ambasadorului României în Republica Franceză și Ministerului Afacerilor Externe al României.

Fraternité roumaine en France / Asociația Românilor din Franța    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Fraternité roumaine en France / Asociația Românilor din Franța să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.