Pentru o Filarmonica de Stat Sibiu fără bullying, intimidare, hărțuire morală, discriminare, victimizare și xenofobie.

Către Consiliul Județean

Către Comisia de Etica și Disciplina

 

Sibiu, 01/08/2022

 

Prin prezenta, subsemnații, colectivul artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu, melomani si societatea sibiana protestam împotriva felului în care au fost tratați muzicienii si artiștii Monica Florescu, Eduard Dascaliuc și Makcim Fernandez Samodaiev si împotriva felului în care s-a anunțat, s-a afișat și s-a derulat toată procedura examenelor de promovare în grad, prin anunț nr.41/11.07.2022, procedură care nu corespunde cu legea în vigoare și încalcă flagrant CCM art. 16 (7) aducând pagube instituției și daune morale și materiale angajaților filarmonicii.

 

De asemenea discriminarea și victimizarea la care au fost supuși colegii noștri valoroși este grava și se vor lua masuri în acest sens pentru a preveni pe viitor astfel de situații absurde, apelând la instanțele superioare și competente în domeniu, pentru combaterea abuzului, hărțuirii morale, discriminării și victimizări la locul de munca conform celor prevăzute în OG 137/2000, Lege 167/2020, Codul Muncii Art.5, Codul Muncii Lege 53/2003, Codul Muncii Lege 151/2020 si Codul Penal Art.297.

 

Menționăm ca în Filarmonica de Stat Sibiu există precedente de hărțuire morală care, prin caracterul sau sistematic, aduce atingere demnității, integritatii fizice ori mentale a angajatilor, atat din compartimentul artistic cât și din compartimentul administrativ, punând in pericol munca noastră și degradând in mod constant climatul de lucru. Exemple sunt: 

 

  1. Cazul de calomnie adus de Cristian Călin Lupes dirijoarei Nil Venditti.
  2. Concedierea abuzivă decisă tot de Cristian Călin Lupes a colegei consultant artistic Adina Zaharia Dombi, care a câștigat in instanța (Dosar 1431/85/2020).
  3. Câștigarea în instanță a procesului nr 99/85/2021 al Sindicatului Artiștilor Instrumentiști ai Filarmojicii de Stat Sibiu pentru anularea deciziei abuzive a managerului Cristian Călin Lupes în privința sporurilor.
  4. Multiple demisii (mai mult de 14!) consecință a ambianței toxice si a hărțuirii morale la locul de munca.
  5. În privința colegului nostru, Makcim Fernandez Samodaiev este vorba în mod evident despre un act de victimizare conform OG 137/2000 art.2 (7), existând un tratament advers din partea conducerii Filarmonicii; ca urmare a acestui tratament, au fost introduse o plângere și acțiuni în instanţă, muzicianul fiind în litigiu cu Filarmonica de Stat Sibiu dosar nr. 224/85/2022, prin care solicită anularea unei sancțiuni disciplinare abuzive din partea conducerii Filarmonicii.

 

Filarmonica de Stat Sibiu este o instituție de cultura care nu poate sa admită nicio formă de bullying, intimidare, hărțuire morală, discriminare, victimizare sau xenofobie.

 

Vă rugăm să luați masurile necesare pentru a investiga și pentru a opri orice acțiuni denigratoare de acest fel aduse constant instituției noastre și oamenilor valoroși pe care ii avem. 

 

Cu stima, 

Colectivul artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu, melomani si societatea sibiana.

 


Colectivul artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Colectivul artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...