Pensionarea personalului didactic la vârsta de 57 ani pentru bărbați și respectiv 55 de ani pentru femei!

De ce pensionarea personalului didactic la vârsta de 57 ani pentru bărbați și respectiv 55 de ani pentru femei?

1. Aspecte sociale: In marea majoritate a scolilor din Romania, peste 75% din elevii absolventi au probleme de comportament. Acestea sunt probate prin intermediul investigatiilor realizate de organizatii sau institutii de sociometrie legale. Munca unui profesor nu poate fi comparată cu a niciunei categorii sociale favorizate pentru pensioanarea anticipată.

2. Aspecte politice: Implicarea politicului in institutiile de invatamant este o problema nesolutionata din 30 decembrie 1947. Dirijismul educational este un fenomen vizibil si astazi, avand ca dovada trusturile media private din Romania.

3. Aspecte educationale: Educatia este progresiv afectata de imixtiunea administratiei europeane in problemele stringente est-europene, ca urmare a cursului diferit de-a lungul istoriei.

4. Aspecte economice:  Personalul didactic reprezintă momentan penultima categorie de intelectuali remunerată după noua grilă de salarizare din anul 2018, ceea ce înseamnă o subestimare a principalei clase sociale care contribuie la dezvoltarea unei naţiuni. Astfel, se recomandă soluţionarea de urgenţă a restabilirii demnităţii profesionale a salariaţilor din educaţie. Prin urmare, volumul muncii personalului didactic este cu mult peste obiectivele prioritare a unor sociatăţi ce se recomandă a fi democratice.

EURO EDUCATION FEDERTION    Contactați autorul petiției

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.