PARLAMENT UNICAMERAL 300 DEPUTATI

In data de 22 noiembrie 2009 populatia Romaniei si-a exprimat vointa prin REFERENDUM in vederea trecerii de la actualul Parlament bicameral ((137 de senatori și 334 deputați) la un Parlament unicameral (cu pana 300 de deputați).

Buletinele de vot au conținut urmatoarele doua intrebari:

1. Sunteți de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?
  2. Sunteți de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?

Procesul verbal al BEC pentru centralizarea rezultatelor referendumului national asupra reducerii numarului de parlamentari la maximum 300 de persoane (http://www.bec2009p.ro/Documente%20PDF/Rezultate/Rezultate%20finale%20turul%20I/RNP_BEC.pdf ) evidentiaza urmatoarele date:

• 9320240 alegatori s-au prezentat la urne
  • numarul voturilor liber exprimate 8740825
  • numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul "DA" (pro referendum) : 7766573

In mod similar, Procesul verbal al BEC pentru centralizarea rezultatelor referendumului national asupra Trecerii la un parlament unicameral (http://www.bec2009p.ro/Documente%20PDF/Rezultate/Rezultate%20finale%20turul%20I/RPU_BEC.pdf ) evidentiaza urmatoarele date:

• 9320240 alegatori s-au prezentat la urne
  • numarul voturilor liber exprimate 8665422
  • numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul "DA" (pro referendum) : 6740213

Aproape 4 ani mai tarziu, Guvernul PONTA obtine trecerea prin Parlament a LEGII UNINOMINALULUI PUR, USL uitand cu desavarsire ca au susţinut reducerea numarului de parlamentari de la 471 la 312 si ca legislatia electorala nu poate fi modificata cu mai putin de un an inaintea alegerilor. Dupa alegerile din decembrie 2012, numarul de parlamentari a crescut, ajungand aproape la 600. DUBLU fata de VOINTA POPORULUI.

USL a ignorat deliberat faptul ca, in 2009, 6740213 romani au votat pentru Parlament Unicameral si 7766573 de romani au votat pentru reducerea numarului de Parlamentari la maxim 300.

Pentru a se aplica vointa celor 7 milioane de romani va rugam sa semnati aceasta petitie. Este important sa fie semnata de 500.000 de cetateni deoarece, in conformitate cu ARTICOLUL 150 din Constitutia Romaniei

1. Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.
  2. Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Avand in vedere ca pentru un senator se cheltuie in medie anual 180.000 lei, iar pentru un deputat 250.000 lei, iar in momentul de fata sunt 588 parlamentari, reducerea numarului de Parlamentari la maxim 300 persoane va contribui la economisirea a circa 12.000.000 Euro/an, bani care ar putea fi utilizati in alte directii, pentru marirea pensiilor, pentru imbunatatirea sistemului de asistenta sanitara, etc.

IN 2009 SAPTE MILIOANE DE ROMANI ATI VOTAT PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL SI PENTRU UN NUMAR MAXIM DE 300 DE PARLAMENTARI. VOTATI SI ACUM ACEASTA PETITIE PENTRU CA VOINTA DVS. SA FIE PUSA IN PRACTICA. SEMNATI ACEASTA PETITIE SI TRANSMITETI-O LA PRIETENI PENTRU SA AVEM UN PARLAMENT UNICAMERAL SI MAXIM 300 PARLAMENTARI SI PENTRU CA IN PARLAMENT SA AVEM OAMENI CURATI SI PRICEPUTI NU VETERANI OBOSITI SPRIJINITI DE PARTIDELE DE STANGA.

Andreea Ionescu    Contactați autorul petiției