Parcul "La corabie" Capalna - Lasati-ne sa ne jucam impreuna, cu mic, cu mare!

Către

ADMINISTRATIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 1

Sediu Central - Bd. Poligrafiei nr. 4, Sector 1, București

 

 

Noi, locuitorii Cartierului Aviatiei, din zona Avionului – Aripilor – Siriului – Capalna, directi beneficiari ai locului de joaca de pe strada Capalna, din spatele Hotelului Crystal Palace, în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

 

Parcul de pe strada Capalna, recent reamenajat, deserveste copii de toate varstele, respectiv de la 1 an pana la 10-12 ani, copii care nu au nici o alta alternativa de loc de joaca in aceasta zona.

Acest parc detinea in trecut echipamente care acopereau necesitatile copiilor de toate varstele, respectiv:

 • un leagan pentru bebelusi*

 • un leagan pentru copii mai mari*

 • 2 tobogane, unul mai mare si altul mai mic, incorporat intr-o corabie care era emblematica pentru acest parc si era foarte indragita de copiii de toate varstele

 • 3 balansoare single

 • 2 balansoare pentru bebe duble

 • 1 balansoar pentru copii mari

 • aparate pentru gimnastica pentru adulti*

 • o groapa de nisip*

*mentionez ca, de 2 ani, de cand se tot perinda prin acest parc persoane din institutia Dvs pentru a reevalua starea parcului, atat eu cat si alte persoane, am tot sesizat acestora atat insuficienta leaganelor, dar si inutilitatea gropii de nisip in care isi faceau nevoile animalele.

 

S-au scos aparatura pentru gimnastica pentru adulti si groapa de nisip, suntem de acord cu acestea, insa, in prezent, au disparut toate facilitatile pentru copii mai mari, montandu-se pentru ei doar 2 leagane si un balansoar, restul de echipamente fiind de bebelusi si copii de pana in 3 ani.

In prezent, dupa reamenajare, parcul are doar urmatoarele echipamente (semnificativ mai putine fata de cele anterioare, intr-un spatiu mult mai generos fata de cel din trecut datorita scoaterii aparaturii pentru adulti):

 • un tobogan pentru bebelusi de 1- 1.5 ani

 • o corabie pentru copii de 1-1.5 ani

 • 3 balansoare single pentru copii de 1- 3 ani

 • un leagan pentru copii de 1-2 ani

 • 2 leagane pentru copii mai mari

 

Dupa cum am precizat mai sus, leaganele sunt insuficiente, atat pentru bebelusi cat si pentru copiii mai mari, toboganul pentru cei mai mari de 2 ani lipseste cu desavarsire, 90% din echipamente fiind doar pentru bebelusi.

 

Faţă de situaţia de fapt expusă mai sus, solicitam să dispuneţi următoarele măsuri:

 • reevaluarea lucrarii executate de reamenajare si reechipare a parcului

 • solicitam sa se ia in calcul si folosirea spatiului din vecinatatea locului de joaca. Acel spatiu verde poate fi utilizat in beneficiul nostru, al tuturor, locuitorilor acestei zone. Se pot muta bancutele de pe marginea in a carei vecinatate este spatiul verde, in spatiul verde respectiv , acolo unde sunt copacii, nefiind nevoie ca aceasta zona sa fie nicicum defrisata. De asemenea, se poate pune acolo gazon sau pietris si se pot muta balansoarele single pentru copiii mici, nefiind nici un risc de accidentare, spatiul dintre copaci fiind suficient pentru a putea fi folosit (in prezent acel spatiu este degeaba, si mai mult, reprezinta spatiul in care isi fac nevoile cainii/pisicile)

 • montarea de leagane suficiente, 3-4 pentru copii mari si 2 pentru bebelusi

 • sa se ia in considerare readucerea corabiei sau cel putin a alteia asemanatoare cu cea care a fost. Dupa cum spuneam mai sus, era atractia parcului, copiii de toate varstele o indrageau foarte mult.

 • montarea macar a unui tobogan pentru copii mari. Prin marirea spatiului parcului cu acel spatiu verde si mutarea bancilor de pe marginea parcului ce invecineaza acel spatiu verde, dar si prin faptul ca s-au scos aparatele pentru adulti, consideram ca este suficient spatiu pentru a multumi necesitatile copiilor de toate varstele.

 • Sa se ia in considerarea montarea de balansoare cu 2/4 locuri din motive de eficienta

 • montarea unui cos de baschet pentru copiii mai mari.

 

Este inechitabil sa luam in calcul doar necesitatile celor mici. Si cei mari au nevoie de joc in aer liber.

 

Vă solicitam ca, în termenul legal, să ne comunicați modul de soluționare a petiției, măsurile dispuse si termenele de rezolvare a solicitarilor din prezenta sesizare.

Dorim ca, din primavara, copiii de toate varstele din cartier sa se poata bucura de joaca in acest parculet care, dupa cum am specificat mai sus, este singurul din zona marginita de Bd. Alexandru Serbanescu – Avionului – Siriului si strazile adiacente.

Coordonatele parcului sunt: 44.484345, 26.099462.

Data: 

20.12.2020
Petitie-sesizare_loc_de_joaca_Capalna-page_1.jpgPetitie-sesizare_loc_de_joaca_Capalna-page_2.jpgPetitie-sesizare_loc_de_joaca_Capalna-page_3.jpg

 


CHETROESU RAMONA    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe CHETROESU RAMONA să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...