Parcul Central Gura Humorului ramâne

Parcurile, in orice colt din lume sunt o oaza de verdeata, de umbra si mai ales de oxigen pentru toata lumea.
Un parc are valoare economica, aduce benificii sanatatii si mediului si are o importanta sociala majora.
Copacii actioneaza ca un scut impotriva noxelor produse de emisiile de gaz, de aceea in parcuri te poti bucura ORICAND de un aer mult mai curat.
Cand ai norocul sa ai un parc in mijlocul orasului, ai acces rapid la natura, indiferent de ora, zi, anotimp si conditie fizica. Nu e nevoie sa urci vreo creasta de munte sa iei o gura mai buna de aer curat, mai ales daca programul de munca nu ti permite, esti trecut bine de zilele tineretii sau abia inveti primii pasi in viata.
Primaria orasului Gura Humorului doreste reamenajarea spatiului public din zona centrala a orasului, cunoscut de localnici ca parcul central cu pretul distrugerii acestuia.
Sunt oameni care nu doresc acest lucru si oameni care inca nu stiu despre acest proiect.

Parcul central din oraselul nostru e locul ideal de a iesi seara repede la o plimbare langa casa.
Parcul central e locul unde faci un popas pe o banca, la umbra copacilor dupa ce ai umplut bine sacosele la piata.
Parcul central e locul unde regasesti un gram de liniste dupa agitatia orasului sau dupa ce ai stat la coada sa ti achiti darile catre stat.
Parcul central e sinonim cu vorba ‘’Hai pe la umbra!’’ a oricarui localnic sau cunoscator al orasului.
Parcul central e locul ideal pentru copilul tau, pentru ca atunci cand ai copii vrei ca timpul petrecut cu ei sa fie intotdeauna unul de calitate si la doar cativa pasi de casa.
Parcul central e locul unde isi scot bunicii, nepotii veniti in vizita.
Parcul central e locul unde iti reintalnesti fostii colegi de munca la un sah sau o partida de table.
Parcul central ridica valoarea proprietatii tale, pentru ca majoritatea cumparatorilor de locuinte vor sa locuiasca langa o zona verde si nu langa betoane. Ca urmare si economia locala beneficiaza de pe urma exitentei parcului central.
Parcul central reduce semnificativ concetratiile de poluanti atmosferici, imbunatateste calitatea aerului respirabil, si ca urmare contribuie la mentinerea sanatatii mentale si fizice a intregii populatiei pe termen lung.
Un parc central e o comoara pentru orice comunitate, pentru ca orice stat civilizat din lume face extra eforturi ca zonele verzi, deja existete sa fie prezervate.
Un parc central e un loc cu acces liber pentru toata lumea: copii, tineri, adulti si pensionari indiferent de statut social, economic sau abilitati fizice.
Un parc central creeaza habitat pentru fauna si flora.
Un parc central e un simbol al respectului omului fata de natura.
Un parc central e o reflectie a calitatii vietii a comunitatii unde se afla.
Daca esti de acord cu cele de mai sus, te rog sustine prin a semna petitia de mentinere in forma curenta a Parcului Central din orasul Gura Humorului.

Prin semnătura mea, autorizez Laura Barbu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.