Parcare subterana in Brasov - Livada Postei

Artboard_11.jpg

Semnează pentru construirea unei parcări subterane în zona Livada Poștei!

Arată prin semnătura ta că vrei un oraș prietenos atât cu localnicii, cât și cu turiștii!
Soluția restricționării traficului auto în centrul istoric al Brașovului în fiecare weekend sau cu ocazia sărbătorilor legale este o soluție care se opune DEZVOLTĂRII BRAȘOVULUI.

Primăria Brașov, deși a avut la dispoziție mai mult de trei ani pentru a demara proiecte de eficientizare a traficului auto în zonă, preferă această soluție în detrimentul soluțiilor evidente. O astfel de soluție este construirea de parcări publice în proximitatea centrului istoric.
Săptămâna trecută am propus administrației brașovene construirea unei parcări subterane în zona Livada Poștei. Parcarea ar prelua mai mult de jumătate din traficul auto din zona centrului istoric. Conform studiului de trafic de la începutul lunii decembrie 2023, autoturismele care formau ambuteiaje în această zonă se aflau în căutarea unui loc de parcare. O foarte mare parte dintre aceste autoturisme aveau numere de înmatriculare în alte județe, aparținând turiștilor care doreau să viziteze Târgul de Crăciun din zona Pieței Sfatului.
Soluția construirii acestei parcări ar indica faptul că noi, brașovenii, stimulăm atât turismul în zona centrală, facilitând accesul turiștilor cât mai aproape de centrul istoric, dar stimulăm și vizitele brașovenilor în centrul istoric, brașoveni care de cele mai multe ori evită această zonă din cauza lipsei locurilor de parcare, fiind nevoiți să aleagă transportul public în comun, serviciile companiilor de TAXI sau de ride-sharing.
Construirea unei parcări subterane în zona Livada Poștei este o soluție de tip win-win. Antreprenorii din zona centrului istoric își pot dezvolta afacerile, deoarece fluxul de vizitatori va fi mai mare, turiștii vor avea unde să-și lase autoturismele fără a da ture interminabile pentru găsirea în apropierea unui loc de parcare și brașovenii vor avea un acces mai facil în zona centrului istoric, scăpând de anxietatea provocată de căutarea unui loc de parcare.
Îi invit pe brașoveni să dea dovadă de spirit civic și să semneze petiția online pentru construirea unei parcări subterane în zona Livada Poștei! Doar așa, noi, brașovenii, putem arăta că vrem ca Brașovul să se dezvolte și să fie prietenos atât cu localnicii, cât și cu turiștii!

PATRAȘCU Lucian

Președintele Organizației Municipale Brașov a PSD


PATRAȘCU Lucian    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez PATRAȘCU Lucian să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...