Organizarea Cununiilor Civile in spatiu deschis – curtea Cetatii Oradea

DSC04506.jpgStimate domnule primar, Ilie Bolojan, Noi, cetățeni ai orașului Oradea, furnizori de servicii în domeniul evenimentelor, în frunte cu viitori miri și mirese, care doresc să își lege destinele în mod legal, dorim ca prin această petiție să vă propunem  o variantă de oficiere a căsătoriilor civile în oraș care să creeze mai puțin disconfort și degradare psihic- morală a cuplurilor ce urmează să își oficieze iubirea în timpu pandemiei COVID19.

Considerăm că Oradea a devenit un oraș etalon pentru România, datorită implicării dumneavoastră și puterii de mobilizare a Primăriei, și suntem siguri că vom reuși împreună să facem posibil acest demers! Conform Hotărârii de Guvern prin care se instituie starea de alertă în România, în baza Legiilor adoptate după dată de 15 Mai, a intrat în vigoare obligativitatea purtării măștilor în spațiile închise, însă posibilitatea renunțării la ele în spații deschise( aici venind noi cu propunerea ). Acesta hotărâre  a produs o situație dificilă atât cuplurilor cât și participanților căsătoriilor civile desfășurate în spații închise, chiar și ofițerului de stare civilă – exprimarea discursului fiind mai greu de rostit cu masca.

Cuplurile, pe lângă distanțarea socială sunt supuse și purtării măștilor, așadar acest moment important și cu valoare emoțională din viețile lor, devine o celebrare cu numeroase restricții ce crează un stres emoțional și psihic  care se resimte deopotrivă, de toată lumea. Deoarece trecem prin vremuri fără precedent, venim cu o soluție fiabilă pentru ambele părți:

Oficierea căsătoriilor civile din Oradea în spațiu deschis – curtea Cetății Oradea.

Suntem convinși că propunerea noastră, e o soluție adaptată acestei perioade.

 Ce ne dorim? Un loc amenajat în cetate în aer liber pentru a se putea oficia căsătoriile civile fără mască. Ofițerul de stare civilă, o masă de oficiere, o boxa, un microfon este tot ce e nevoie pentru oficierea cununiilor în spațiu deschis. Bineînțeles, contra unui cost acceptabil propus de Primărie. Așadar nu cred că ar fi un impediment pentru Primăria Oradea, având în vedere faptul că acum câțiva ani căsătoriile se oficiau la Casa de Cultură a Tineretului, într-un spațiu deasemenea deschis. Putem extinde această idee, în cazul în care vremea va fi ploioasă, și să recurgem la  soluții îmbunătățite cum ar fi o filigorie sau un cort deschis, care poate fi pus la dispoziție temporar de Primarie  sau de furnizorii de decoruri din acest domeniu. Am luat la cunoștință numărul de maxim 8 persoane acceptat, și celalalte măsuri impuse în această perioada a pandemiei, însă credem că există încă destulă umanitate, astfel încât să nu transformăm aceste oficieri în amintiri greu de vizualizat, în fotografii sau videoclipuri în care abia să ne recunoaștem semenii participanți la cununie datorită obligativității măștilor. Furnizorii de servicii din domeniul evenimentelor din Oradea vă stau la dispoziție, prin implicare și mobilizare în realizarea acestui demers. Orice propunere din partea dumneavoastră care consolidează obiectivul nostru este un pas înainte pentru o desfășurare plăcută și memorabilia a căsătoriilor civile în Oradea.

Pe când ne dorim asta? Cât mai curând, deoarece deja se oficiază cununii sub noile ordonanțe date de Guvern, și nu avem certitudinea că aceste restricții se vor elimina în viitorul apropiat . Ne-am mobilizat în organizarea acestei petiții în timp record, și ne manifestăm dorințele și drepturile ca și cetățeni ai orașului Oradea, pentru a crea un mediu plăcut și sigur în care să ne desfășurăm activitățile răpuse de situația fără precedent a acestei pandemii. Ca dovadă că împreună dar distanțați social se pot realiza lucruri bune, anexăm la această petiție, semnăturile furnizorilor de evenimente, și viitorilor miri care susțin acest proiect ! 


Furnizorii de servicii din domeniul evenimentelor din Oradea    Contactați autorul petiției