Opriti ACTA!

Acta(Anti Counter-feiting Trade Agreement) ,

(Tratatul Comercial Anti-Contrafacere) este un tratat comercial plurilateral propus ca răspuns la „creșterea globală a comerțului cu bunuri contrafăcute și lucrări protejate de copyright”.Domeniul de aplicare al ACTA este larg, și include contrafacerea bunurilor fizice cît și „distribuirea prin internet și tehnologia informației”.

În octombrie 2007 Statele UniteComunitatea EuropeanăElveția și Japonia au anunțat că vor negocia ACTA. Mai mult, următoarele țări s-au alăturat negoceirilor: AustraliaCoreea de SudNoua ZeelandăMexicIordaniaMarocSingaporeEmiratele Arabe Unite și Canada.

Aceasta suna a o cauza nobila , eficienta si normala in ceea ce priveste materialul valabil online.Dar aceasta lege are o parte intunecata.Acest tratat comercial permite guvernelor sa inchida absolut orice site ce contravine ideilor lor de copyright.Nu vom mai avea libertatea de informare sau de vorbire in ceea ce priveste mediul online.Spre exemplu ,

1:Vreti sa puneti o poza cu fiica/fiul dumneavoastra in timp ce bea o doza de Coca-Cola.Pentru acest lucru , Coca Cola va poate da in judecata si amenda in functie de prejudiciile aduse de poza dumneavoastra firmei.

2:Vreti sa faceti un filmulet pe youtube despre cum coruptia din statul dumneavoastra a atins cote alarmante, si pentru aceasta , folositi o anumita melodie,sau folositi anumite semne comerciale.Din nou , sunteti vizati pentru un atac in instanta.Sa spunem ca ati folosit o melodie de Louis Armstrong , si videoclipul vostru a obtinut 300.000 de privitori.O medie sau o suma generala ar fi 300.000$.Cu aceasta suma o sa fiti amendati de catre A.C.T.A sau Casa de discuri ce-a semnat acea melodie.

Deasemenea ,internetul este cunoscut pentru unificarea populatiilor , pentru rezolvarea crizelor nationale cat si internationale. Un exemplu fiind Criza Rusiei , unde suma procentajelor electorale era de 140%.Utilizatorii internetului au stat impreuna si au rezolvat aceasta problema prin expunerea informatiei la nivel international.Aceasta lege va putea bloca aceste informatii fara drept de echivoc.

Aceasta lege poate fi adoptata de catre Uniunea Europeana , daca se obtin destule voturi.Avem nevoie de o Romanie unita , poporul trebuie sa stie ce se intampla , internetul nu va mai fi la fel daca aceasta lege va fi acceptata. Si nicaieri la stiri nu am vazut vreun articol despre acest lucru.Si este o problema internationala.

Aceasta este o cale de a informa populatia ,de a incerca o initiativa unita impotriva acestei legi.INTERNETUL TREBUIE SA FIE LIBER.TREBUIE SA NE ADUCA IMPREUNA , NU SA NE DEZBINE.Mass-media este cumparata de catre mogului care o dirijeaza dupa vointa ...Nu lasati si internetul sa ajunga in aceasta stare.Ar distruge ultimul bastion al unitatii si informatiei libere si veritabile.Anuntati rude , colegi , media despre acest lucru.

Echivalentul initiativei A.C.T.A este S.O.P.A. Cu mentiunea ca S.O.P.A tine de Statele Unite ale Americii , iar A.C.T.A tine de Uniunea Europeana.

Urmatoarele clipuri sunt in engleza , iar intelegerea lor presupune un nivel mediu de cunostinta a limbii , care va explica in continuare fenomenul si urmarile dezastruase ale acestuia.

A.C.T.A - http://www.youtube.com/watch?v=Wgo07DOh4Iw

-  http://www.youtube.com/watch?v=dmQN93NqqDM

S.O.P.A - http://www.youtube.com/watch?v=WJIuYgIvKsc


Alexandru George    Contactați autorul petiției