Opriti abuzarea psihica a fiicei mele

Către Preşedinţia României,

Către Conducerile Senatului şi Camerei Deputaţilor,

Către Avocatul Poporului,

Catre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului,

Către Autoritatea Tutelară Deva, Autoritatea Tutelară Geaogiu,

Către Inspectoratul General al Poliţiei Române,

Subsemnatul Stanciu-Gorun Lucian, născut pe 11.02.1970, domiciliat în Deva, Piaţa Victoriei, bl 1, ap 8, cu reşedinţa în Cluj-Napoca, str. Pădurii, nr 13, posesor al CI seria HD, nr 547526, CNP 1700211201038, tată al minorei Stanciu-Gorun-Dudaş Ana-Petra, născută pe 24.03.2005, cu ultimul domiciliu cunoscut în Deva, str Horea, bl. 5, ap 72 înaintez prezenta petiţie prin care vă rog să

STOPAŢI ABUZUL PSIHO-EMOŢIONAL COMIS ÎN FORMĂ CONTINUUĂ LA CARE ESTE SUPUSĂ FIICA MEA STANCIU-GORUN-DUDAŞ ANA-PETRA,

de către mama ei, Olariu-Dudaş Diana-Ionela.

În fapt arăt următoarele:

Pe data de 16.11.2009 Curtea de Apel Alaba-Iulia a pronunţat sentinţa civilă nr. 121/2009 în procesul de divorţ dintre mine şi mama minorei. Minora a fost încredinţată mamei, iar Curtea a stabilit ca program de vizitare luarea minorei de către mine de la domiciliu în fiecare prima şi a treia sâmbătă din lună, de la ora 10, până duminică la ora 18. La fel, s-a stabilit ca în vacanţa de vară, în anii pari minora să stea la mine luna iulie, în anii impari luna august. În ce priveşte vacanţa de iarnă, curtea a stabilit ca prima săptămână de vacanţa în anii pari şi a doua săptămână de vacanţă în anii impari, minora să stea cu mine.

Începând din luna mai a anului 2010 acest program de vizitare nu a fost respectat de către mamă decât în trei weekend-uri. Despre lunile şi săptămânile de vacanţă nici nu încape discuţie! Acum la această dată, fetiţa ar trebui să se afle la mine însă mi-a fost imposibil să o iau! Pentru nerespectarea programului de vizitare a minorei am depus plângere penală împotriva fostei soţii, care se află în cercetare la Poliţia Deva!

Însă, partea cea mai gravă a problemei abia acum o voi releva. Cum spuneam, în câteva rânduri am reuşit să îmi văd fetiţa. Situaţia s-a agravat din luna mai 2010, de când fost soţie a început o relaţie cu alt bărbat, concretizată prin căsătorie şi naşterea altui copil! Cele ce urmează a le povesti sper să va dea imaginea lucrurilor cumplite la care este supusă fiica mea de către mamă!

Aşa cum spuneam, după o perioadă în care mi-am putut vedea copilul, petrece timp cu el - chiar am fost plecaţi în concedii şi weekenduri în ţară şi străinătate, cu fetiţa şi fosta soţie, din mai 2010 mi s-a interzis total să văd fetiţa sau să vorbesc cu ea la telefon! În urma apelurilor disperate, mi-a fost adusă fetiţa pentru câteva ore în Ajunul Crăciunului 2010 pentru a-şi primi darurile. Fiind săptămâna de vacanţă în care mi-era încredinţată mie, în ziua de Crăciun m-am deplasat la Geoagiu, acolo unde se afla fetiţa, să o iau conform sentinţei. Fosta soţie a venit cu fetiţa pregătită şi a bruscat-o, împingând-o în maşină spunându-i "du-te la taică-tu, dar la mine să nu te mai întorci! Să rămâi cu el şi pe mami să o uiţi!" În tot acest timp fostul socru trăgea de mine ameninţând că mă omoară dacă nu las copilul la mamă! Cum fetiţa a început să plângă am renunţat să o mai iau pentru a nu o face să sufere şi mai mult!

Din luna ianuarie 2011, în fiecare weekend precizat de sentinţă am fost la Deva şi Geoagiu, acolo unde ştiam că se poate afla copilul, să îl iau, dar nu mi s-a permis! Am apelat la ajutorul poliţiei şi prin amabilitatea celor de la Poliţia Geoagiu, în prima săptămână din aprilie am reuşit să iau copilul. Ana-Petra se afla doar cu bunicii, care de fapt o au în grijă, mama ei fiind foarte ocupată. Avea lecţia învăţată - că nu vrea să vină la mine, dar până la urmă s-a lăsat convinsă! Seara am întrebat-o dacă vrea acasă sau doarme la mine! Mi-a sărit în braţe şi a zis că rămâne, lucru pe care i l-a spus şi mamei sale la telefon! A doua zi am dus-o acasă conform sentinţei! Din acel moment nu am mai avut voie să vorbesc cu ea nici măcar la telefon!

Rude de-ale fostei soţii, vecini din Geagiu şi alţi prieteni mi-au spus că fetiţa a fost aspru pedespită, chiar bruscată de către mama ei pentru că nu a cerut să vină acasă şi a acceptat să doarmă la mine!

În lunile mai şi iunie am fost la fel, conform sentinţei la Deva şi Geaogiu după copil, dar degeaba! Am depus plângere la Parchet şi dosarul a intrat în lucru! În luna iulie m-am deplasat la fel la Geaogiu şi am încercat să iau fetiţa. Am solicitat ajutorul poliţiei şi în acel moment am fost sunat de pe telefonul fostei soţii de către fetiţă care îmi recita poezia că nu vrea să vină la mine, că vrea să stea cu mama. Când am întrebat-o dacă aşa o învaţă mama să spună a zis că DA! Am întrebat-o dacă a fost ameninţată că va păţi ceva dacă vine la mine şi a început să plângă!

De atunci am mai vorbit doar de două ori cu fetiţa mea, de fiecare dată îmi repeta aceeaşi placă şi de fiecare dată când o întrebam dacă mama ei o forţează să spună aceste lucruri începea să plângă! Evident că pe data de 01.082011 am fost la Geaogiu unde se află fetiţa dar degeaba, nu a raspuns nimeni şi nu am putut să o iau pentru luna în care îi pregătisem un adevărat regal de vacanţe la munte şi mare! Nu mi-a fost dată în ciuda faptului că mama sa este lăuză şi în această vacanţă nu o va putea duce nicăieri!

Şi, cel mai grav lucru dintre toate, pe data de 13.08.2011, după săptămâni de încercări, am reuşit să vorbesc din nou cu fetiţa mea la telefon! Îmi spunea aceeaşi placă, o auzeam pe mama ei şoptindu-i la ureche ce să îmi spună! Am întrebat-o dacă ea nu mă mai iubeşte, dacă vrea să nu a o mai sun sau să o caut şi mi-a spus ca să nu o mai caut! Adică au reuşit să o convingă!!!

Stimate autorităţi, această petiţie este strigătul de ajutor disperat al unui tată! Fiica mea este supusă unui permanent abuz psiho-emoţional pentru a-i fi distruse legăturile cu tatăl ei! Are doar 6 ani acest copil, un suflet pur! Este inuman cum pe copilul care îmi sărea în braţe de câte ori mă vedea, care când era cu mine nu se mai dezlipea de mine, să-l văd acum că îmi spune să nu o mai caut!

Stimaţi oficiali aflaţi la cârma instituţiilor statului cărora mă adresez, poate sunteţi şi voi părinţi, poate v-aţi aflat vreodată departe de copilul dumneavoastră! Ştiţi ce povară purtaţi în suflet, aceea a dorului de prunc! Cum aţi reacţiona să-l auziţi brusc că nu vă mai vrea?

Am apelat la Protecţia Copilului Deva, cazul este cunoscut de peste 3 ani! Deşi invitată de nenumărate ori, fosta soţie a refuzat să se prezinte! Copilul meu are nevoie de un psiholog! Protecţia Copilului nu poate face nimic fărăr acordul mamei!!! Autoritatea Tutelară Deva spune că are nevoie de Instanţă ca să intervină! Mi s-a spus să merg cu executorul jduecătoresc! Cum pot să-i fac una ca asta copilului meu, să îl iau cu mascaţii de lângă mamă? Vă daţi seama ce traume va lăsa în sfuletul acela pur? Dar realizaţi vă rog ce traume lasă şi masacrul psihic, cu ameninţări şi pedepse pe care mama ei îl comite asupra fetiţei mele numai pentru a o îndepărta de mine!

Vă rog, oameni luminaţi ai ţării, politicieni cărora v-am dat şi eu votul, conducători care spuneţi că vă pasă de oameni, găsiţi o soluţie, faceţi ceva, pentru că eu nu mai am ce face, daţi un ordin, ceva, o dispoziţie, mişcaţi cumva aparatul de stat şi

STOPAŢI ABUZUL PSIHO-EMOŢIONAL COMIS ÎN FORMĂ CONTINUUĂ LA CARE ESTE SUPUSĂ FIICA MEA STANCIU-GORUN-DUDAŞ ANA-PETRA,

Plin de speranţă vă mulţumesc,

Lucian Stanciu-Gorun


Stanciu-Gorun Lucian    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Stanciu-Gorun Lucian să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...