Opriți cultura violului! Vinovați sunt agresorii, nu victima!

Cerem CNCD să sancționeze exemplar publicațiile care bagatelizează violul și blamează victimele. Cel mai recent caz este al publicației ziare.com, care au prezentat victima în vârstă de zece ani a unui viol în grup drept ”campioană la sex”.

Cum presa a renunțat la rolul de informare, în favoarea rolului de formator de opinie, trebuie să-și asume responsabilitatea pentru opiniile pe care le formează. În momentul în care o fetiță de 10 ani e portretizată ca participantă la o orgie, nu ca victimă a unei infracțiuni, față de toate victimele minore ale viitoarelor infracțiuni de viol, orice publicație cu opinii similare trebuie să fie considerată ca instigatoare și să răspundă ca atare.

Mariana Enache    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Mariana Enache să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.