Omagiu lui Daniel Spoerri: Expoziție și muzeu

Artist și scriitor (născut în Galați, 27 martie 1930), forțat să părăsească România după pogromul din 1941, în care i-a fost ucis tatăl, Daniel Spoerri este unul dintre cei mai importanți creatori europeni, cu lucrări la Muzeul de Artă Modernă (MoMA) din New York sau Muzeul Tate din Londra, cu expoziții în Sevilla, Basel, Milano, Viena, Budapesta, Toulouse, etc.

În România a fost prezent cu lucrări originale în patru expoziții de grup, la Muzeul Național de Artă Contemporană București (între 2007 – 2012). O singură expoziție i-a fost dedicată în exclusivitate, în țara noastră: la Sfântu Gheorghe (2018).

Când a împlinit 60 de ani, Centre Pompidou din Paris i-a prezentat, timp de două luni, lucrările.

În scurt timp (martie 2020) se împlinesc 90 de ani de la nașterea lui Spoerri. Merită o expoziție itinerantă prin principalele orașe ale României. Iar noul muzeu al artei contemporane, ce se construiește în Galați, ar putea să-i poarte numele.


Cezar Amariei (ICAR - Institutul Cultural ”Ars Rediviva”)    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Cezar Amariei (ICAR - Institutul Cultural ”Ars Rediviva”) să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...