Nu vrem Muzeu al Holocaustului din banii bucureștenilor!

 3_-_Petiție_-_Copy1.jpg

Rezumat: Organizațiile evreiești din SUA vor să facă un mega-muzeu al holocaustului în București pe banii Primăriei. Obligațiile României față de holocaust au fost stabilite de o comisie evreiască înființată de Iliescu în 2003, care nu a cerut așa ceva.

Organizațiile evreiești americane controlează politicienii români și aceștia acționează în interesul lor, deseori încălcând legea. În 2009 au fost Băsescu și Oprescu cei care au distrus ilegal un parc pentru un monument al holocaustului, acum sunt Iohannis, Dragnea și Firea care fac aranjamente politice ca să li se dea gratis o clădire de 63mil lei.

Semnează petiția aceasta ca să arăți că nu ești de acord să se facă un muzeu al evreilor/holocaustului într-o clădire care aparține bucureștenilor! ..........................................................................................

Către Consiliul General al Municipiului București

Noi, semnatarii acestei petiții, ne opunem ca PSD-ul să dea clădiri din patrimoniul bucureștenilor pentru un muzeu al holocaustului, folosindu-se de primarul general Gabriela Firea și de numărul mare de consilieri PSD.

Din 2015, organizațiile evreiești din SUA cer să se facă în București un muzeu al holocaustului, într-o clădire pe care Primăria să o ofere gratis. Și nu vor orice clădire, ci una de patrimoniu situată în centrul orașului!

Rând pe rând, și-au dat acordul președintele Iohannis, prim miniștrii Cioloș, Grindeanu și Dăncilă, precum și șefii partidelor care conduc România: PSD, PNL și UDMR.

Au stabilit ca responsabil cu muzeul să fie un departament din subordinea prim ministrului, adică Viorica Dăncilă, denumit ”Institutul pentru Studierea Holocaustului”.

Muzeul nu va fi muzeu, ci altceva

Surpriză: declarațiile politicienilor au arătat că nu va fi un muzeu obișnuit, cu exponate și ghizi! Sub numele de ”Muzeu al holocaustului” va funcționa o instituție de educare în sistem obligatoriu pentru angajații din Ministerul de Interne, armată, servicii secrete, diplomație, funcționari publici, personalul din administrație precum și membrii partidelor politice. Evident, și profesorii și elevii din toată țara, care vor fi aduși cu autocarele.

Cu toții vor fi învățați despre holocaust! De ce? Pentru că așa vor organizațiile evreiești din SUA având susținerea lui Iohannis, Dragnea, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea și alti șefi de partide – aceștia au ajuns să fie cei care decid ce trebuie să învețe românii!

Comisia ”independentă” a lui Ion Iliescu

Ideea că toată populația României trebuie să învețe despre holocaust vine de la o ”Comisie pentru studierea holocaustului în România”, înființată de Ion Iliescu pe când era președinte în 2003. O comisie super-oficială, ”independentă”, cu 33 de membri din care 25  evrei.

Această comisie a conceput un Raport de 400 de pagini în care a recomandat măsurile pe care trebuie să le ia România, de exemplu ”publicarea Raportului sub formă de carte, care să fie distribuită în fiecare casă din România”! (pag. 392)

Raportul - adevărată Biblie a holocaustului - nu menționează nimic despre compensații, ci doar de acoperirea de către Guvern a costurilor cu educația despre holocaust, construcția unui monument al holocaustului, organizarea unei expoziții permanente în Muzeul Național de Istorie a României și a altor expoziții în alte orașe. Atât!

Deci, dacă Comisia lui Iliescu nu a cerut muzeu separat pentru evrei și pentru holocaust, ce justificări au Iohannis, Dragnea și Firea să se conformeze cerinței organizațiilor evreiești din SUA, altele decât înteresele proprii?!

Mai mult, dacă Comisia lui Iliescu a decis că responsabilitatea privind holocaustul ”aparține exclusiv statului român” și, prin urmare, cheltuielile cu holocaustul trebuie acoperite de Guvern, ce justificări au Dragnea și Firea pentru folosirea banilor și bunurilor bucureștenilor pentru holocaust, altele decât faptul că fac ce vor ei în Primăria Bucureștiului?!

”Țeapa” cu Monumentul holocaustului

Nouă, semnatarilor petiției, ne este suficientă țeapa pe care am luat-o cu Monumentul holocaustului, când ni s-a distrus un parc istoric, Parcul Brezoianu, pentru a face loc acestui monument, fără a primi nicio compensație de la Guvern.

Comisia lui Iliescu a cerut, într-adevăr, să se construiască un monument în București, dar nu pe spatele bucureștenilor! Așa cum Guvernul a dat 17 milioane de lei pentru construcție, trebuia să plătească și pentru terenul luat din patrimoniul bucureștenilor - cam 20 de milioane la prețul pieței.

Și nu numai că decizia Consiliului General al Municipiului Bucuresti de a ceda gratuit terenul a fost păguboasă pentru bucureșteni, dar a fost și ILEGALĂ, pentru că Legea interzicea expres distrugerea unui spațiu verde (OUG 114/2007).

Băsescu a fost cel care a aranjat ilegalitățile pentru Monumentul holocaustului, în același fel cum face acum Dragnea pentru muzeul holocaustului. Așa i-au cerut șefii comunităților evreiești, care i-au promis că vor aduce la inaugurarea monumentului pe jumătate dintre liderii europeni. Câți lideri au venit? Exact ZERO! Oare ce i-or fi promis lui Dragnea?

Și Tribunalul București se opune!

S-au bucurat degeaba Iohannis și Dragnea în septembrie 2016, când au aranjat cu șefii partidelor ca toți membrii lor din Consiliul General să voteze propunerea primarului general Firea de a transforma Palatul Dacia în muzeu evreiesc. Palatul Dacia este situat pe Lipscani, vizavi de Banca Națională, este monument de arhitectură, valorează 63 de milioane de lei și este proprietate a bucureștenilor.

În 6 decembrie 2018, Tribunalul București a ANULAT această Hotărâre de Consiliu pentru două motive: ilegalitățile la votare și nejustificarea propunerii făcute de Firea. Adică Primăria nu a putut prezenta judecătorului un motiv pentru care a dat Palatul Dacia de pomană, definitiv și irevocabil pentru un muzeu evreiesc.

Dragnea și Firea nu se lasă, de parcă le e viața în joc

În toată istoria Bucureștiului nu a mai existat un primar așa de disperat să obțină o hotărâre de consiliu ca Firea: degeaba a spus Tribunalul că nu se poate, ea s-a hotărât să repună la toate ședințele pe ordinea de zi propunerea care numai ce a fost anulată, până o vor vota consilierii.

Ca să dea o aparență de legalitate pentru transformarea Palatului Dacia în muzeu evreiesc, ”Institutul Vioricăi pentru Studierea Holocaustului” a inventat o justificare: este amplasat într-o ”zonă caracterizată prin activități bancare, la care au participat și evrei”. Nici nu se putea mai bine ARGUMENTAT – a concluzionat Firea!

Noi, semnatarii petiției, considerăm această justificare o batjocură la adresa seriozității actului administrativ!

Bob cu bob se umple sacul PSD-ului

36 de voturi sunt necesare în Consiliul General al Municipiului București ca să se facă un muzeu evreiesc pe banii bucureștenilor.

PSD-ul a impus Regula holocaustului pentru cei 24 de consilieri ai săi: sunt excluși din partid și implicit își pierd funcțiile de consilier cei care nu votează PENTRU sau absentează. Deci, Dragnea mai are nevoie de 12 voturi.

Dacă rolul Gabrielei Firea este de a introduce obsesiv propunerea pe ordinea de zi, rolul lui Dragnea este de a aranja cu șefii celorlalte partide ca fiecare să convingă câțiva dintre consilierii proprii să voteze PENTRU, astfel încât să adune împreună cele 36 de voturi necesare.

Până acum, au fost trei ședințe consecutive în care Dragnea a eșuat: februarie, martie și aprilie 2019. De fiecare dată, au fost câțiva consilieri care au ”trădat” partidul și astfel nu s-a făcut majoritatea de 36.

Urmează ședința de Consiliu din 30 mai, în care Firea a pus din nou propunerea pe ordinea de zi!

...........................................

Ținând seama de cele de mai sus, noi, semnatarii petiției,

1. Salutăm consilierii care nu au cedat promisiunilor sau șantajelor și au oprit până acum nebunia lui Dragnea

2. Atenționăm că a existat o comisie care a studiat holocaustul în România, singura oficială, și care în concluziile sale nu a menționat că Primăria Municipiului București are vreo obligație

3. Nu dorim ca un imobil aparținând patrimoniului bucureștenilor, fie Palatul Dacia fie un altul, să fie transformat în muzeu al evreilor/holocaustului

4. Deoarece un muzeu al evreilor/holocaustului va funcționa timp de zeci de ani și va genera un impact asupra imaginii Bucureștiului pe măsură, considerăm că decizia privind înființarea acestuia excede mandatul primit de la bucureșteni de Primarul General și de Consiliul General și solicităm ca orice propunere de hotărâre privind acest subiect să fie precedată de un referendum local.

Toate informațiile despre acest caz: www.ProcesMuzeuHolocaust.info

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Mihai Tociu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...