Suntem IMPOTRIVA Taierii Ilegale a Bradutilor de Craciun!

 

De Craciun, foloseste un brad netaiat din padure!

NU cumparati brazi naturali de Craciun nemarcati cu sigiliul crotaliu, folosit pentru stabilirea provenientei brazilor de Sarbatori!

 

Un brad natural are nevoie de aproximativ 12 ani pentru a ajunge la o inaltime de 1.80 – 2.00 metripotrivita pentru a fi taiat si impodobit.

brazi-naturali-de-craciun.jpg

Doar brazii naturali care au peste 30 de ani pot produce conuri si doar o mica parte dintre semintele acestora nu sunt mancate de pasari si rozatoare. Dintre cele care scapa de animale, doar un mic numar ajung sub zapada, in pamant, iar dintre cele care ajung in pamant si mai putine germineazaDupa un an de la germinare, din pamant va iesi un firicel de bradut cat palma. Iar acesta va supravietui doar daca nu e mancat sau distrus de animale si vant.

Daca totusi bradutul razbate dupa toate aceste incercari, dupa circa 12 ani, apare urmatoare amenintare: omul. Nici brazii naturali mai in varsta nu scapa de aceasta amenintare deoarece si acestora li se poate taia varful pentru a fi impodobiti.

 

brad-natural.jpg

 Trist este ca ulterior, dupa ce au fost taiati, brazii naturali vor fi folositi circa 2 saptamani, iar apoi arsi sau aruncati la gunoi. Ba mai mult, o mare parte dintre acestia vor ramane in piete, nevanduti, deci nici macar scopul pentru care au fost taiati nu a fost indeplinit.

brazi-naturali-aruncati.jpg

ALEGETI sa nu participati la masacrul care se petrece an de an in padurile Romaniei si sa Luati Atitudine pentru a contribui la constientizarea acestui fenomen in spatiul public si pentru a reduce astfel numarul brazilor taiati din padure!

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Ion Barbu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...