Nu faceți din votare un prilej de infectare

Nu_faceți_din_votare_un_motiv_de_infectare!1.pngAvând în vedere evoluția îngrijorătoare a cazurilor de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul României, precum și apelurile repetate ale autorităților către populație de a lua toate măsurile necesare prevenirii infectării, dar și a faptului că alegerile locale din luna iunie au fost amânate pentru 27 septembrie 2020, cerem domnului președinte Klaus – Werner Iohannis să înceapă dialogul atât cu Parlamentul României cât și cu Guvernul României în ceea ce privește durata scrutinului electoral pentru alegerile locale.

În data de 8 iulie 2020, data la care au fost raportate un număr record de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 555 de cazuri mai exact, Parlamentul României respingea propunerea ca alegerile locale din acest an să se țină pe durata a două zile.

Exprimarea opiniei cetățenilor în legătură cu alegerea reprezentanților lor în organele de conducere locală trebuie facilitată în așa fel încât să nu existe un risc major de răspândire a noului coronavirus în momentul în care ne vom exercita dreptul fundamental de a vota.

Democrația în România a fost câștigată cu sângele cetățenilor români acum mai bine de 30 de ani. Astăzi însă, în anul în care o parte din drepturile și libertățile românilor au fost restrânse pentru siguranță lor, riscăm ca din dorința de a vota democratic să ni se pună în pericol sănătatea noastra și a celor dragi nouă, într-un scrutin electoral de 14 ore.

Viața cetățenilor României are întâietate. Este datoria autorităților Statului Român să protejeze atât sănătatea cetățenilor săi precum și dreptul garantat de Constituția României, dreptul la vot.

Marcel-Florin Tărăbuță    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Marcel-Florin Tărăbuță să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.