PROTEJAŢI INDUSTRIA PERFORMANTĂ DIN ROMÂNIA!

Stimate domnule Prim-ministru

            Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în numele întreprinderilor mari și foarte mari din România, în calitatea noastră de susţinători şi apărători ai Comunităţii de Afaceri în raport cu autorităţile publice, vă adresăm cu respect şi consideraţie următoarea scrisoare deschisă:

 

PROTEJAŢI INDUSTRIA PERFORMANTĂ DIN ROMÂNIA!

 

            Întreprinderile mari şi foarte mari din România realizează mai mult de jumătate din cifra de afaceri şi asigură cel puțin 1 din fiecare 3 locuri de muncă din sectorul privat. Contribuția lor la bugetele publice este esențială. Volumul de afaceri pentru IMM-urile din industrie depinde de volumul de activitate al întreprinderilor mari şi foarte mari, care funcționează ca integratori industriali esențiali.

            Întreprinderile mari şi foarte mari au cea mai mare contribuţie la investiţiile străine directe din România, au cele mai mari investiţii în cercetare-dezvoltare şi au implementat sisteme performante de eficienţă energetică. De asemenea, cea mai mare parte a exporturilor ţării sunt realizate de către întreprinderi din această categorie.

            Schimbarea repetată şi imprevizibilă a modului în care Guvernul încearcă să reechilibrze piaţa energetică din Romania a creat un pericol serios de reducere sau relocare a activităţii industriale competitive din România. Preţurile şi contractele industriale nu pot fi schimbate de pe o zi pe alta, marjele de profit la care industria competitivă lucrează pentru piaţa naţională sau export sunt foarte mici. În situaţia turbulentă de pe pieţele internaţionale, avem nevoie mai mult ca oricând de predictibilitate pentru măsurile viitoare şi de respectarea termenelor şi angajamentelor pentru măsurile care au fost deja angajate.

            Impactul economic pe care îl va avea asupra economiei româneşti "uitarea" întreprinderilor mari şi foarte mari de la orice măsură de protecţie va fi semnificativ! În cazul unor întreprinderi ponderea cheltuielilor cu energia a crescut de la 10 la 40%, acestea neavând nici o posibilitate de absorbţie a şocului. O reducere a activităţii cu doar 10% ar duce la pierderea a sute de mii de locuri de muncă şi micşorarea contribuţiei la bugetele publice naţionale şi locale cu miliarde de lei. În acest moment, pe plan internațional, competitivitatea industriei românești este din pacate în mod direct afectată.

            Întreprinderile mari şi foarte mari din România NU solicită subvenţii, ci doar tratament echitabil şi mai ales predictibil din partea Guvernului şi a Parlamentului, în cazurile în care intervin cu politici publice în piaţa concurenţială.

            Din considerentele de mai sus, vă solicităm să reintroduceţi de urgenţă întreprinderile mari şi foarte mari în categoria întreprinderilor care beneficiază de plafonarea preţului energiei electrice.

Camera de Comerț și Industria Alba

Camera de Comerț și Industrie Arad

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arges

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București 

Camera de Comert si Industrie Bihor

Camera de Comerț și Industrie Brașov

Camera de Comerț și Industrie Bacău

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud

Camera de Comerț și Industrie Botoșani

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin

Camera de Comerț și Industrie Covasna

Camera de Comerț și Industrie Dolj

Camera de Comert si Industrie Harghita

Camera de Comerț și Industrie Iași

Camera de Comerț și Industrie Mureș

Camera de Comerț și Industrie Prahova

Camera de Comerț și Industrie Sibiu

Camera de Comert și Industrie Sălaj

Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Timiș

Camera de Comerț și Industrie Vâlcea 

Camera de Comerț și Industrie Neamț

Camera de Comerț și Industrie Hunedoara

Camera de Comerț și Industrie Maramureș

Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Galați


Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.

Nu vom face informația publică pe internet.

Nu vom face informația publică pe internet.

Nu vom face informația publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...