Noi nu am votat pe 29 Iulie 2012.

Dragi Români care iubiţi democraţia

Am trimis scrisoarea de mai jos partidelor politice şi presei menţionate în cuprinsul său, în speranţa că se vor implica să punem în practică iniţiativa propusă. Am mai trimis-o şi unor persoane de vârf din societatea civilă democrată şi din presa care militează pentru salvarea statului de drept. Am considerat că cei menţionaţi au puterea logistică necesară.

N-am primit însă nici un semnal, de nici un fel, că această iniţiativă i-ar interesa.

Astfel că, celor care ne dorim să trăim într-o ţară cu adevărat liberă, guvernată de lege şi nu de bunul plac al celor de la putere, nu ne rămâne decât soluţia petiţiei on line, care deşi are o putere de diseminare foarte scăzută şi este accesibilă doar celor cu acces la internet, poate totuşi da o dimensiune semnificativă numărului celor ce iubesc dreptatea.

Ce trebuie să facem ? Incepând de Duminică 29 Iulie după ora 23, numai după ora 23, cei care nu am votat la referendum pentrucă nu am vrut să legitimăm prin asta lovitura parlamentară de stat, să ne înscriem în această petiţie.

De ce ? Dacă vom reuşi să adunăm 3-4 milioane de înscrişi care nu am votat, vom dovedi că există o opoziţie reală faţă de dorinţa USL de a demola statul de drept şi vom îngreuna eforturile febrile ale USL de a majora prin fraudă numărul participanţilor la vot.

Exista realul pericol ca pe listele electorale de la centrele de votare, în dreptul numelui dvs., al celor care nu aţi votat, să apară o semnătură falsă si să se introducă în urnă un buletin de vot gol. Astfel se majoreaza prin fals numărul celor care au votat, scopul disperat al USL. Ca să contracarăm aceste manevre avem nevoie de o lista reală a celor care n-au votat.

UN ARGUMENT NOU PENTRU A SEMNA PETITIA:

După ce au eşuat cu lovitura parlamentară de stat pierzând referendumul, USL prin vocea lui Pinocchio afirmă că cei 7400508 români care au votat DA reprezintă majoritatea din cei 17904621 înscrişi pe listele electorale! Ne aiureşte în faţă: 7400508 reprezintă 41,33 %, nu 50 % !  Orice elev de curs primar ştie asta ! Deci restul de 58,67 % de români care fie nu ne-am dus să votăm cacealmaua USL fie am votat NU, nu existăm pentru USL. Primul Ministru al ţării a şi declarat în clar că va apăra doar pe cei 7400508 ! Ce om e ăsta, ce ţară e asta ?!  Pentru acest motiv vă rugăm pe cei care nu aţi votat să semnaţi petiţia, sa-i arătăm acestui domn că majoritatea suntem noi, iar dacă nu are intenţia să ne bage în seamă, să plece din funcţie.

Desigur, ca să putem realiza această listă prin prezenta petiţie, trebuie multă implicare în a anunţa prietenii de existenţa ei, cei care nu au acces la internet să fie ajutaţi de rudele sau prietenii lor şi să găsim cât mai multe soluţii pentru a creşte la maximum vizibilitatea petiţiei.

Menţionez că votul nu este obligatoriu pentru nimeni iar cei care se tem că apariţia lor

în această petiţie le-ar putea aduce neplăceri au posibilitatea să opteze ca numele lor să nu apară în lista de semnături.

Vă aştept şi vă doresc succes în ce vom face.

Constantin Mihai

 

Şi acum iată scrisoarea :

NOTA AUTORULUI. Deoarece ultimile evenimente au determinat suplimentarea textului petiţiei, a trebuit să renunţ la prezentarea scrisorii datorită spaţiului limitat care găzduieşte petiţia. Insă oricine doreşte o poate primi adresând prin email o solicitare în acest sens autorului.

 


Constantin Mihai    Contactați autorul petiției