Noi, cultivatori de tomate din sezonul toamnă, ciclu 2, vrem să accesam măsura de ajutor de minimis TOMATA 2020

IMG-20200203-WA0001.jpgIn atentia factorilor de decizie din MADR !

Considerăm scoaterea din proiectul de Hotărâre de Guvern  a  perioadei de cultivare pe toamnă,  ciclu 2, ca fiind discriminatorie. 

Având în vedere ca in anul 2019 pentru ciclul 2 au beneficiat de Schema de ajutor de minimis un număr de 6538 fermieri, un număr dublu față de anul 2017, apreciem că munca noastră merita luată în considerare. 

În urma implementării în decursul a 3 ani la rând, Programul Tomate Românești,  sa ajuns ca unele bazine legumicole sa acceseze acest sprijin cu precădere  în prima parte a anului, ciclu 1, cu valorificarea producției în luna mai. Astfel pentru ciclul de toamnă, acele bazine legumicole nu mai cultivă încă o dată aceasta cultură,  Tomate , înlocuind cu altele, ardei, vinete etc. 

Noi, cultivatori de tomate din sezonul toamnă, ciclu 2, vrem să accesam măsura de ajutor de minimis TOMATA 2020

Adăugând și faptul că,  prin intermediul acestui program, majoritatea solicitanților beneficiari,  au procedat în a esalona cultura de tomate,  sa obținut un flux de produse   corelat cu cererea de piață . 

Nu a mai fost supraproductie!!!


GHENEA GEORGE PETRISOR    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez GHENEA GEORGE PETRISOR să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...