Munțomanii vor Cabana Babele înapoi!

Situată pe platoul Munților Bucegi, la o altitudine de 2206 metri, sub Vârful Babele, Cabana Babele reprezintă baza turistică centrală a munților Bucegi, aici încrucișându-se principalele drumuri din Munții Bucegi.  A fost construită în 1937 de către societatea turistică Asociația Drumeților din Munții Înalți ai României (A.D.M.I.R.).

De-a lungul celor peste 80 de ani de existență Cabana Babele a fost gazdă primitoare pentru milioane de munțomani, a fost simbolul ce a unit destine, simbolul ce a legat prietenii și de ce nu locul unde legendele Munților Bucegi prind viață.

Din păcate începând cu anul 2007 Cabana Babele a devenit proprietate privată, inceapând astfel un proces continuu de degradare. Proprietarii au scos cabana din circuitul turistic, astfel iubitorii muntelui neavând în acest moment nici un fel de posibilitatea de cazare / odihnă în zonă legendarelor fenomene litografice Sfinxul și Babele.

Pentru a reda măreția și utilitatea de altă data a cabanei este necesar ca aceasta să revină la fostul proprietar – Statul Român!

Dorim să depunem un memoriu către Guvernul României prin care să cerem reîntoarcerea  cabanei în patrimonuiul și administrarea statului, reușind astfel să îi redăm strălucirea de altă dată.

Dacă și tu îți dorești acest lucru semnează această petiție și ÎMPREUNĂ poate vom  reuși să dăm o nouă șansă acestei adevărate legende a munților Bucegi.

Asociatia Clubul de Ciclism Oleaca de Biciclisti Bacau    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Asociatia Clubul de Ciclism Oleaca de Biciclisti Bacau să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.