Montare limitatoare de viteza pe DJ 108C in Leghia

Către: Consiliul Județean Cluj

           Primăria Comunei Aghireșu

         

În atenția: Domnului Președinte Alin Tișe

                   Domnului Primar Lehene Sorinel Gelu

 

 

Stimate Domnule Președinte,

Stimate Domnule Primar,

 

Supunem din nou atenției Dumneavoastră problemele acute și nerezolvate ale DJ 108C de pe raza localității Leghia, unde traficul infernal al camionelor de mare tonaj face viața oamenilor un iad. Șoferii extrem de agresivi de pe aceste camioane sfidează restricțiile de viteză și tonaj, instituite pe acest sector de drum, mai mult, aduc injurii și amenințări tuturor celor care, prin simpla lor prezență pe drum, îi obligă să-și întrerupă, temporar, goana nebunească.

Așadar, aceștia reprezintă un pericol permanent pentru pietoni și bicicliști, mai ales pe porțiunile de drum fără trotuar și/sau cu vizibilitate redusă din cauza curbelor și a vegetației netunse de pe marginea șoselei. În multe locuri, chiar și trotuarul existent în sat este impracticabil din cauza neîntreținerii acestuia.

Așa cum probabil cunoașteți și Dumneavoastră, acest drum județean, chiar dacă în ultimii ani au fost executate lucrări de asfaltare, nu are fundația necesară pentru a face față unui asemenea trafic greu și intens, dovadă stau gropile care apar la scurt timp după reparații și asfaltare, dar și senzația de cutremur resimțit în locuințe la fiecare trecere a acestor camioane, ducând la afectarea structurii de rezistență a caselor și la apariția fisurilor în pereți.

Este clar că poliția nu are capacitatea sau voința de a impune respectarea legii, acțiunile sporadice sunt insuficiente și ineficiente, în condițiile în care acestea nu reușesc să limiteze fenomenul și să impună respectarea restricțiilor instituite în 2017 pe acest sector de drum.

De aceea, solicităm montarea unor limitatoare de viteză pe raza localității Leghia, împreună cu construirea unui trotuar pe segmentul de drum unde nu există, precum și reabilitarea celui existent, în vederea protejării vieții și bunurilor cetățenilor.

 

 


Kerekes Hajnalka    Contactați autorul petiției
Facebook