Moldova: Anularea tezelor semestriale

În prezent, întreg globul pământesc se confrunta cu o criză enormă, provocată de noul virus Covid-19. Situația în Republica Moldova este foarte deplorabilă. Numărul total de cazuri înregistrate cu Covid-19 în Republica Moldova este de 102,894, cu circa 16,000 de infectări mai mult decât in China, care și are o populație de aprox. 390 mai mare. Astfel că, pandemia a afectat considerabil toate domeniile din viața de zi cu zi, inclusiv și cea educațională. Din păcate un mare număr de instituții de învățământ nu sunt încă adaptate pentru continuarea eficientă a procesului educațional. În mediul rural în general nu sunt condiții nici din partea elevilor, nici din partea instituțiilor pentru efectuarea învățământului dinstanțat.  Prin urmare, în ciuda acestei situații dificile, cerem înțelegerea faptului că și pentru elevi este o provocare imensă continuarea procesului educațional, care la drept vorbind stresează majoritatea elevilor din cauză că eficiența învățării și înțelegerii materialului predat a scăzut considerabil, care a dus la scăderea performanțelor școlare, si totodata instituțiile de învățămțânt au devenit mari focare de infecții. De aceea, solicităm respectuos anularea tezelor, ca și în România, și înlocuirea lor cu un test sumativ, pentru ușurarea situației dificile în care ne aflam.

Daniel Chitoraga    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Daniel Chitoraga să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.

kysytään!-- Large modal -->