Modificarea Programului de sustinere a productiei de legume in spatii protejate 2022

 

USTR.jpg

In conferinta de presa sustinuta de Adrian Ionut Chensoiu, Ministrul Agriculturii, din data de 11.01.2021 a fost prezentata forma noului Programul de sustinere a productiei de legume in spatii protejate 2022 din care am retinut pentru ciclul I cantitatea de 3 kg/mp care trebuie comercializata pana in data de 10 iunie 2022.

Solicitam modificarea acestor parametrii la maxim 2,5 kg/mp cu perioada de recoltare 15 iulie,  1.     deoarece conform tehnologiei de cultura a tomatelor în spații protejate regasită și în TRATATUL DE LEGUMICULTURĂ cap 13.1, tabelul 13.1.9, pag 638,” epoca de plantare a tomatelor în solarii începe pentru ciclul 1 din  martie până în aprilie  iar perioada de recoltare a tomatelor se face începând cu luna mai , pentru tomatele extratimpurii iar pentru cele timpurii începand cu luna iunie și până în luna august „.

Deci recoltarea se poate face conform tehnologiei de cultura dupa minim 60-75  zile de la plantare.

În sprijinul celor afirmate de noi vă rugăm să consultați atât TRATATUL DE LEGUMICULTURĂ cât și alte lucrări de specialitate, instituții de învățământ de profil precum, și specialiștii stațiunilor de cercetare legumicolă existente la aceasta dată în România.( SCDL BUZÂU si SCDL BACĂU, ICDLF VIDRA etc).

Pentru buna desfășurare a programului și pentru ca acesta să fie accesat de către un număr cât mai mare de fermieri  vă propunem  ca pentru ciclul 1 producția de tomate destinată comercializării să fie de 2500 kg /1000 mp și  perioada de valorificare să fie prelungită până la data de 15 iulie.

Totodată considerăm  că fermierii  trebuie să fie stimulați  pentru aplica corect   tehnologia de cultura a tomatelor și nu trebuie să fie constranși pentru a aplica diverse metode de maturare și coacere forțată a fructelor. Toate aceste argumente susțin o producție sănătoasă, gustoasă  și de calitate superioară pentru hrana consumatorului român.


Uniunea Salvăm Țăranul Român    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Uniunea Salvăm Țăranul Român să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...