Microbuz școlar pentru copiii din Corna și Abrud

Către:

  • cei pe care i-am ales să ne reprezinte și care au primit voturile noastre
  • cei care au posibilitatea de a acționa direct pentru această schimbare
  • voi toți cei care citiți și poate că sunteți și părinți

"Până ieri, copiii din Corna petreceau la școală 5-6 ore, pe când restul colegilor lor de clasă doar 4 ore! Copii de 6, 7, 8 ani... Pentru că nu existau suficiente mijloace de transport, a trebuit ca ei să se trezească, ani la rând, cu noaptea în cap, la ora șase dimineața. Iernile durează mult la noi, iar ei merg prin zăpadă, pe întuneric, la temperaturi înghețate, pentru a ajunge la locul unde reușea să vină microbuzul. Ei ajungeau aproape cu o oră- 45 de minute înaintea celorlalți la școală, iar la amiază erau nevoiți să aștepte microbuzul mai mult, pentru că stau cel mai departe."  Aceasta să devină o afirmație de domeniul trecutului.

Satul Corna aparține de comuna Roșia Montană, însă cea mai apropiată școală este cea din Abrud, aflată la aproximativ 8 km distanță. Copii în Corna și împrejur nu sunt mulți, doar cât să umple un microbuz... vreo 12, 15, poate mai puțini uneori... Dar și unul singur de ar fi, cum justificăm noi, dragilor, nepăsarea și inechitatea??

Hai să ne imaginam împreună următoarele: 

Primim un microbuz suplimentar. Nu știm cum, nu știm de unde, dar el apare. Poate că îl primește Primăria Abrud, cea care gestioneaza transportul școlar (și cea care de trei ani cere un microbuz suplimentar sau unul cu mai multe locuri si nu primește niciun răspuns). Poate că îl donează cineva primăriei. Ne deschidem posibilităților. Astfel, un om de treabă din zonă primește de lucru și își poate susține familia mai bine, devenind șoferul copiilor.

Astfel, copiii se trezesc la o oră mai normală, mai potrivită ritmului lor natural biologic. Sunt mai odihniți, iar trezitul și mersul la școală devin plăcute. Petrec tot atâtea ore ca și colegii lor, simțind că sunt egali și cu aceleași drepturi. Intră într-un ritm normal și sunt bucuroși că celor mari le pasă de ei și că aplică teoriile care până mai ieri erau doar vorbe goale!

Este doar o imagine ceea ce tocmai am descris, însă e o imagine pe cale de materializare. Stă în puterea ta să o concretizezi! Cu toții ne dorim să trăim într-o lume mai bună. Hai să ne reamintim că avem puterea de a schimba lucrurile, că în dorința noastră de a gândi, imagina și acționa stă forța reală ce poate mișca munții din loc! Semnează și dă mai departe la cît de multă lume știi!

Îți mulțumesc pentru participare!
Facebook