PETIȚIA "MICI CAPCANE" pentru economisirea banilor publici din Timișoara: Mitropolia are bani

Către: Primăria Municipiului Timișoara

Comisia pentru studii, prognoze, economie, buget, finanțe, impozite și taxe

În calitate de Timișorean doresc să vă aduc la cunoștință faptul că sunt surprins de construcția care leagă Biserica Studenților din Timișoara de Colegiul Național de Artă "în folosul studenților" (adică pentru ca să treacă popa pe deasupra dintr-o clădire în alta) pentru care Consiliul Local a alocat bani:

1. "La facultate pe sub biserică: "o mică capcană pentru a îi cuceri într-un fel pe studenţii noştri"",

2. "Biserică de lux pentru studenți la Timișoara":

3. "Se cer din nou bani pentru Biserica Studenților din Timișoara":

5. http://www.prnewswire.com/news-releases/new-geological-analysis-greatly-bolsters-probability-tomb-of-jesus-has-been-found-300065810.html

Această construcție nu este "în folosul studenților" și "nu produce la bugetul local", iar ambiția de a purta sutana preoțească pe deasupra tuturor trecătorilor este încă un exemplu de prost gust, cu tot respectul cuvenit pentru oamenii de bună credință care nu au înghițit nici înlocuirea treptelor de la catedrală cu altele de același fel. Cele vechi au fost întâmplător descoperite la gheena de gunoi.

Profesorul Plauțius Andronescu cel după care a fost denumită strada din prelungirea aleii peste care a înflorit construcția obscenă a pus Bazele Electrotehnicii în România, disciplină a cărei utilitate și punere în practică o experimentează în fiecare zi orice cetățean.

Nu doresc prin aceasta să contest importanța promovării valorilor creștine, la care unii chiar aderăm, însă acest lucru nu ar trebui să consume banul public și cu atât mai mult să se manifeste arhitectural într-un mod mai sfidător decât prezența pagodelor și a palatelor din centrul orașului.

În atașament se găsește o fotografie de înaltă rezoluție cu osuarul lui Iosif Caiafa, un personaj evanghelic important, expus la Muzeul Național din Ierusalim de mai bine de 26 de ani.

Un oraș liber merită alt destin. Cel puțin unul în care să poți să gândești liber fără să arzi în iad în felurite munci ciudate, ori această construcție care acoperă aleea din parc este o violare de conștiință pe care vă rugăm să încetați să o mai sprijiniți din bani publici (mitropolia are proprii ei bani, cu tot respectul, judecând fie și numai din cheltuielile pentru aerotransportul Sfintei Lumini de la Ierusalim).

Și fiindcă am adus vorba despre utilitatea banului pubic, trebuie să explicăm și faptul că evangheliile tocite la ora de religie sunt inspirate din Iliada lui Homer și din Eneida lui Virgil, fiind creații literare mimetice. Eneida lui Virgil a fost supranumită "epopeea națională a romanilor".  Peste aceste două creații literare a fost adaptat, pe alocuri prin exegeză midrașică, un strat de parabole care pot fi descoperite în scripturile mai vechi, tocmai în limba sanscrită (de exemplu Parabola fiului risipitor din Luca 15:11 în Lotus Sutra Cap.4, sau țestoasa oarbă care rimerește jugul cel ușor, o parabolă extrem de profundă, și adaptarea la imaginea cu cămila care nu rimerește să treacă prin urechile acului). Tot la ora de religie ar fi trebuit spus că Ioan Botezătorul și Iisus sunt frați, strănepoți de Arhiereu, și că Fecioara Maria a avut 23 de cromozomi de la mama, și 23 de cromozomi de la tata, pentru că nu mai suntem în Evul Mediu.

Așadar se poate compara ușor utilitatea banului public în cele două cazuri: a) de uz practic și benefic de către călătorii RATT respectiv b) de îndoctrinare prin "MICI CAPCANE" care NU sunt în slujba studenților ci ÎN SLUJBA DUHOVNICILOR.

O sugestie mult mai avantajoasă ar fi fost, spre exemplu, un parc de joacă pentru copiii (inclusiv pentru acei copii care ar putea fi catalogați de către beneficiari drept "eretici") sau o pistă pentru biciclete, un câmp de flori, dar în niciun caz o asemenea invenție păguboasă.

Cu deosebită considerație,

susțin această petiție.

Referințe:

1.http://www.amazon.com/Gospels-Homer-Imitations-Luke-Acts-Literature/dp/1442230525/ref=pd_sim_14_2/161-0240133-2347307?ie=UTF8&psc=1&refRID=R6M7WDEH937CXE28GMBR

2. http://www.amazon.com/Luke-Vergil-Imitations-Classical-Literature/dp/1442230541/ref=pd_bxgy_14_img_2?ie=UTF8&psc=1&refRID=KA61X3SKXJHXZTGV31YG

3. http://www.amazon.com/Mythologizing-Jesus-Jewish-Teacher-Epic/dp/0742558916/ref=pd_sim_14_2?ie=UTF8&psc=1&refRID=PC785CMB1AZTH64MNC5M

4. http://adsabs.harvard.edu/full/2004JBAA..114..336J

5. http://www.amazon.com/Midrash-Lection-Matthew-M-Goulder/dp/1592445853/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1472643859&sr=8-2&keywords=Midrash+%26+Lection+in+Matthew

6. http://www.evz.ro/soc-pe-piata-imobiliara-timisoreana-mitropolia-banatului-a-intrat-in-afaceri-cu-rromii-din-clanul-carpaci.html

7. Iosif Caiafa, persojanul care l-a judecat pe Iisus, expus la Muzeul Național din Ierusalim de mai bine de 26 de ani: