Memoriu pentru achiziționarea și transformarea imobilului din str. Pitar Moș, nr. 8 în Casa Memorială „George Stephănescu”

George Stephănescu – compozitor, dirijor, profesor de canto –  a jucat un rol esențial în dezvoltarea culturii naționale, după unirea Principatelor Române la 1859. Lui i se datorează apariția Operei, ca instituție, în București. Mai mult, el a susținut cu propriile resurse financiare fenomenul liric din capitală vreme de aproximativ două decenii (costurile unui asemenea demers sunt enorme). Ca profesionist complex a înțeles mai bine decât oricine altcineva la acea vreme necesitatea înființării unei opere în București. Imensele sale eforturi financiare și profesionale au fost încununate de un mare succes și au asigurat premisele esențiale pentru instituționalizarea Operei de Stat în anul 1921.          George Stephănescu a locuit în București, iar între anii 1874-1914, domiciliul său a fost în imobilul din str. Pitar Moș, nr. 8. Acest imobil este de vânzare și acum ar fi momentul ca Primăria Generală a Capitalei să achiziționeze această clădire istorică și să înființeze o Casă Memorială cu numele marelui Mecena al Operei Românești.          Este un demers cultural de mare importanță având în vedere anvergura și impactul covârșitor al activității pe care George Stephănescu a desfășurat-o în beneficiul propășirii culturale a României.  


Alexandru Petrovici    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Alexandru Petrovici să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...