Medicamentele expirate trebuie colectate si nimicite corect!

Medicamentele expirate reprezinta o adevarata otrava pentru organismul nostru! Daca sint tinute in casa pot ajunge pe mina copiilor, daca sint consumate pot duce la intoxicatie grava si chiar decese!

Ne adresam cu mult respect dar si insistenta catre:

Agentia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova
Ministerul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale din Republica Moldova
Ministerul Agriculturii, Dezvoltarii Regionale si Mediului 
Agentia Naţionale de Sănătate Publică din Republica Moldova
Asociatia Farmacistilor din Republica Moldova din Republica Moldova
Agentia de Mediu a Republicii Moldova
Centrului National de Mediu al Republicii Moldova

Spre deosebire de ţările europene, unde legea îi obligă pe cetăţeni să predea medicamentele expirate la farmacii, in Moldova oamenii sint indemnati sa le arunce pe ascuns la gunoi sau in veceu. Insa aceste medicamente polueaza mediul si apa si intoxifica indirect pe toti locuitorii Moldovei.
Deocamdată, legea cu privire la nimicirea inofensivă a medicamentelor cu termenul expirat vine cu o soluţie doar pentru farmacii şi spitale. Insa ce sa facem noi, simpli oameni cu pastilele expirate? Cu totii avem acasa citeva medicamente vechi (unele medicamente se vind doar cite 30 sau 60 desi avem nevoie doar de 20 pastile...) si avem nevoie de o modalitate de nimicire in siguranta a acestor medicamente.

Exista farmacii la fiecare colt de strada pentru a ne vinde medicamente, exista centre medicale, puncte de sanatate publice, policlinici si spitale - de ce nu pot sa primeasca inapoi citeva pastile expirate?

Farmaciile, spitalele ori centrele medicale trebuie sa primeasca medicamentele expirate de la cetateni, ajutati-ne sa nu poluam mediul si sa ne mentinem sanatatea noastra si a copiilor nostri!!!
Sanatatea noastra, sanatatea copiilor nostri si a mediului inconjurator depinde de noi! 
med.png

Sint deja bune practici in multe tari din lume (https://www.youtube.com/watch?v=Eh7O8lVyzNs) si este timpul ca si Republica Moldova sa actioneze, sa colecteze si nimiceasca in mod corespunzator medicamentele expirate!!!


Κριστίνα Μαλλίνα    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Κριστίνα Μαλλίνα să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...