Vreau sa traiesc civilizat in Galati!

Mii de oameni din Galati nu au apa curenta, ca urmare a deciziei conducerii APA CANAL SA de a sista furnizarea apei potabile asociatiilor de proprietari care inregistreaza solduri restante.

Consider ca aceasta actiune este o dovada clara a incompetentei conducerii APA CANAL SA Galati, din urmatoarele considerente:

1. Decizia este discriminatorie, pentru ca afecteaza si pe cei care nu inregistreaza restante, pa langa rau-platnici. In comunicatul de pe site-ul Apa Canal se precizeaza ca "Actiunea derulata in aceasta directie de societatea noastra va fi aplicata tuturor categoriilor de consumatori care nu inteleg necesitatea achitarii la timp a serviciilor de alimentare cu apa si canalizare-epurare de care beneficiaza" dar in fapt, aceasta masura este aplicata si categoriilor de consumatori care isi ACHITA la timp aceste servcii.

2. "Societatea Apa Canal SA Galati reia masura de sistare a alimentarii cu apa potabila in cazul asociatiilor de proprietari care inregistreaza solduri restante..." Decizia aduce atingere sanatatii publice, fiind sistata nu doar "apa potabila" ci si apa curenta - in zeci de mii de locuinte toaletele, baile vor deveni greu de utilizat iar igiena locuitorilor poate avea de suferit, ceea ce poate duce la aparitia sau agravarea unor boli din cauza imposibilitatii asigurarii unei igiene la standardele vietii moderne, intr-o comunitate citadina  in secolul 21 (a se avea deasemenea in vedere conditiile dificile pentru spalat vesela, hainele sau chair mentinerea unui nivel cel putin decent al curateniei in locuinte).

3. Masura in plus nu poate fi sustinuta de nicio justificare economica, pentru ca duce de fapt la scaderea cash-flow-ului pentru societate APA CANAL, prin reducerea la 0 a vanzarilor in zonele unde s-a sistat furnizarea serviciului (nemaincasandu-se nici macar acei bani care se incasau pana la atunci).

Este ca si cum o firma ar avea cativa clienti care nu platesc la timp servicii sau produse furnizate si ar lua masura de a nu mai livra nimic, niciunui alt client, chiar daca este bun platnic ...

4. In loc sa rezolve problema, aceasta masura genereaza costuri si pierderi suplimentare.

Conform legii, si la cererea locuitorilor, in zonele in care este sistata furnizarea apei potabile, sunteti obligati sa puneti la dispozitie cisterne cu apa potabila. Astfel, apar costuri suplimentare cu combustibilii si cu apa care este furnizata gratuit (!!!) acestor cetateni! In final, cei care platesc sunt pedepsiti prin reducerea gradului de confort elementar iar cei care nu platesc primesc in continuare apa gratuit.

5. Masura a fost luata fara un studiu de impact si fara a se analiza istoricul altor actiuni asemanatoare.

In Galati, exista asociatii care au sistata furnizarea apei curente de ani de zile. Ati urmarit ce s-a intamplat? Au platit oamenii debitele restante ca urmare a acestei masuri?

Drept urmare, eu, Felea Alina, cetatean al municipiului Galati, fara restante la intretinere, cu toate taxele platite la zi, afectat de toate cele de mai sus, va cer public sa reluati furnizarea apei curente si sa gasiti solutii corecte, constructive si eficace de rezolvare a situatiilor platilor restante, in termen de 48 ore sau, in caz contrar, sa va prezentati demisiile din functiile de conducere pe care le ocupati.