Legalizarea Eutanasierii la oameni în România

Eutanasierea este la momentul actual interzisă prin lege în România și se și pedepsește cu închisoare.

Am creat această petiție, nu pentru a încuraja această metodă pentru toată lumea ci doar celor care sunt în orice moment convinși categoric că chiar nimic nu îi mai poate salva și care să solicite în scris acordul acestui lucru sau celor cu boli incurabile care se simt că nimic nu îl mai ajută în societate.

În Belgia și Olanda este legală această practică în care inclusiv minorii de la 16 ani numai cu acordul tutuorilor pot primi eutanasia.

Mai jos vă explic detaliat desprs Eutanasia / Eutanasiere 

  • Eutanasia (trad. "moartea bună") - terminarea activă, intenţionată a vieţii unui pacient de către un medic care consideră această acţiune în beneficiul pacientului.
  • Eutanasia voluntară - eutanasia la cererea sau cel puțin cu consimțământul pacientului.
  • Eutanasia involuntară - eutanasia împotriva dorinței unei persoane competente (care își poate exprima voința).
  • Eutanasia non-voluntară - eutanasia unui pacient non-competent, precum persoane suferind de demență senilă sau copii mici.
  • Eutanasia activă – terminarea intenționată a vieții unui pacient de către un medic care crede că moartea este în beneficiul pacientului.
  • Eutanasia pasivă - terminarea vieţii unui pacient prin omisiune, spre exemplu prin retragerea tratamentului.
  • Sinuciderea asistată medical (SAM) - terminarea de către un pacient a propriei vieţi, cu ajutorul medicului (în practică diferenţa faţă de eutanasia voluntară este minimă).

In concluzie chiar dacă voi fi criticat de gurpuri religioase anti-Eutanasiere la oameni, această practică trebuie legalizata doar celor cate sunt cu adevărat conștienți și își dau acordul fără nici un regret pentru a primi acest lucru.

La urma urmei, nu puteti obliga o persoană să trăiască dacă aceasta nu dorește acest lucru ! Și știm categoric că la momentul actual ca persoanele care vor să moară apelează la metoda prin sinucidere. Eutanasierea este doar modalitatea de a le ameliora starea lor pe viață fără dureri inainte de moarte si asistată cu ajutorul medicului.

La urma urmei dacă priviți religios puteti observa ca exemplu că este legalizat și Avortul, Divorțul și alte laturi ,,întunecate" care nu se pedepsesc cu inchisoarea !

Numai fiti așa de critici și lăsații pe cei ce își decid soarta să fie liberi ! 

Așa că Sustin libertatea fiecaruia de a alege și cer să


Parlamentul României și Guvernul României    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Parlamentul României și Guvernul României să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...