"Jos labele" de pe societatea civilă,Dana Budeanu!

Bună ziua !

Mă numesc Șerban Veronica și sunt profesor la CSEI-Negrești,județul Vaslui,in această școală fac activități de învățare și educare cu elevi cu nevoi speciale de aproape 40 de ani..( copii cu eșec școlar repetat,deficiență mintala de diverse grade,tulburări ale limbajului oral și scris,copii cu sindrom Down,autism,tulburări comportamentale,etc)

Am rezistat:eroic în acest sistem tulburat în ultimii mulți ani de indecizia politica,de lipsa mijloacelor de învățământ moderne,un sistem subfinanțat cronic,fără putință de a se dezvolta pe coordonate care să ajute la educarea corespunzătoare a viitorului țării .Mulți colegi su renunțat la catedra,eu..și alte zeci de mii am ramașsa muncim ,meseria de profesor fiind una vocaționale

Cauza principală a necazurilor,după mine,ar fi lipsa de viziune și coerență in politicile educationale din partea decidentilor,la nivel de țară,lipsa unei vederi de ansamblu asupra idealului educațional din România.

Am rezistat și rezist din dragoste de meserie și copii,fără iubire și dedicare nimic nu este posibil! Am rezistat pentru acești micuți fără speranță  ,pe care,în mare parte i-am redat societății și care au adus bucurie în familiile aparținătoare, dar și plus-valoare societății,ceea ce arată că munca noastră,a mea și a colegilor mei din sistem nu a fost în zadar!

Nu,nu am avut olimpici în adevăratul sens al cuvântului,dar am avut destui elevi talentați și cu premii la concursurile de desen,abilități practice sau la alte concursuri care se pretează nivelului lor de dezvoltare, la fel ca mine au avut și colegii din școlile similare nouă,grădinițe, scoli generale sau profesionale de pe întreg cuprinsul țării,fiecărui elev am încercat să-i oferim calea de a se afirma optim, fără a-i discrimina.

Am fost uimită ,ca om și profesor,să constat desconsiderarea și cuvintele urâte adresate profesiei noastre de diverși oameni simpli,ori chiar de "influenceri" care își dau cu părerea despre orice,neștiind și nepricepându-se în meseria de profesor. 

Mă simt indignată de modul de abordare al doamnei Dana Budeanu în special,care spune,citez:" Marș la clase cu voi!" sau..,mai rău," Doar profesorii care dau olimpici să emită pretenții de ..măriri salariale.. ",restul..la plimbare!

Mă întreb retoric,cine este și ce abilități ii dau voie acestei persoane din societatea civilă să emită astfel judecăți?

Cine este aceasta doamnă,Dana Budeanu,care cu limbajul dumneaei colorat, vorbește despre subiecte care mai de care mai tendențioase, care îndeamnă la ură și intoleranță mereu?

Cine este ea,de îndeamnă la desconsiderarea și discriminarea categoriilor de elevi,care,din diferite motive ,care țin fie de ereditate,fie de lipsa mijloacelor materiale,nu pot ajunge olimpici?

Este cu adevărat etalonul societății civile din România această doamna?Este purtătorul de standard colectiv în exprimarea ideilor pe teme civice ,morale,etice în ceea ce reprezinta percepția meseriei de profesor în această țară?

Toată lumea gândește aidoma dânsei,ori acest mod de gândire este un accident nefericit?

Doamna Budeanu ,prin ceea ce exprimă public,poate emite pretenții că face educație poporului român,tinerilor și tuturor celor care o citesc,care o distribuie,fără a gândi cât de nociv poate fi un astfel de om ca dumneaei în formarea unor opinii?

Aici nu mă refer doar la părerile doamnei Budeanu despre învățământ  ,mă refer la părerile dumneaei exprimate în limbaj  licentios, în care critică virulent pe toată lumea:

- Dacă ești gras,de ce ești gras?

-Dacă ești slab,de ce ești slab?

- Dacă ești bărbat,musai ești " fătalău"..

- Dacă ești femeie,musai ești.. " tută"!

 

Și lista poate continua,nu am de gând acum sa înșir toate injuriile acestei doamne,nu fac cinste nimănui,mai ales dânsei,dar observ cu stupoare că oamenii își însușesc astfel de idei, tinerii o citează,televiziunile o promovează..!

De fapt,cu ce se ocupă doamna aceasta,inafară de a împrăștia ura,cine ii cunoaște meritele sau realizările?

Oare,societatea civilă nu poate da nimic mai bun ,mai de valoare, decât doamna Budeanu?

Stimată doamnă Budeanu,ca profesor în învățământul hulit de dumneavoastră,ca un gândac în față măreției dumneavoastră,spun răspicat că nu sunt de acord cu limbajul pe care îl folosiți,cu exprimarea dumneavoastră,cu promovarea discriminării în ceea ce emiteți, care poate forma în tineri și nu numai comportamente deviante,nu sunt de acord,doamna Budeanu,cu apelativele dumneavoastră la adresa colegilor mei,a celor tăcuți și cuminți,care muncesc cinstit în aceasta țară zguduită de tot felul de probleme...

Nu sunt de acord și nu voi tolera umilința din partea nimănui,cred că nici colegilor din toată țara nu le este confortabil indemnul" Marș la clasă..!"..

Este regretabil că un astfel de limbaj și o astfel de comportare este copiată și amplificată în social-media.

 

Dacă sunteți de acord cu punctul meu de vedere,semnați petiția și distribuiți-o,dacă.. nu,să ne ajute Dumnezeu să putem rezista mai departe!

Cu stimă,

Un profesor care nu vrea încă să facă" marș la clasă"!


Serban Veronica    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Serban Veronica să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...