Introducerea votului electronic

Petiție pentru introducerea VOTULUI ELECTRONIC

PARTIDUL ROMÂNILOR DIN DIASPORA CERE INTRODUCEREA VOTULUI ELECTRIC.

Votul electronic este o opțiune foarte bună pentru a asigura o participare democratică la alegeri. O prezența limitată la vot din cauza distanței poate slăbi instituțiile democratice, iar votul prin internet poate asigura o participare mai largă, în special pentru cetățenii care se află peste hotare.

Chiar dacă votul electronic reprezintă una dintre marile controverse ale utilizării noilor tehnologii, state precum Estonia sau Franța au reușit să implementeze proceduri de vot prin internet. Sunt și multe exemple unde votul electronic (fie prin mașini, fie pe internet) a fost eliminat, fiind considerat periculos. Alte țări, cum ar fi Republica Moldova, fac pași importanți pentru introducerea metodei de vot în perioada următoare

În România discuția stagnează, nu este construită pe argumente și nu se poartă în spațiul public, prin consultări cu cetățenii. Vorbim despre frica de fraudă electorală, despre posibilitățile de manipulare a sistemului, gradul scăzut de alfabetizare tehnologică a cetățenilor, iar politicienii evită de mai mulți ani să ia o decizie care ar putea fluidiza votul în diaspora

Se poate și interpreta frica partidelor politice cu " rădăcini" la guvernare de votul cetățenilor români din străinătate.

♦️#PartidulRomânilordinDiaspora
Informații despre noi găsiți accesând link-ul de mai jos:

www.prd-romania.ro

♦️Vă puteți alătura echipei prin adresa de e-mail de mai jos:

contact@prd-romania.ro

♦️Pagina facebook
https://www.facebook.com/prdgermania/

♦️Vă așteptăm alături de noi și pe TELEGRAM

https://t.me/+ql_7jDavpVRiZTdk

♦️Vă așteptăm alături de noi și pe Twitter

https://twitter.com/PRD_Romania?t=z7SeU58EvK_k6rco2SvaFQ&s=

#PartidulRomânilordinDiaspora
#Românianeașteaptăpetoti
#alle
#allaround
#toatălumea1674372773369.jpg


Valeria Mai Partidul Românilor din Diaspora    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Valeria Mai Partidul Românilor din Diaspora să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...