Impreuna pentru 1 SECTOR de VERDE!

În prezent Sectorul 1, cel mai bogat sector din București, se transformă încet, dar sigur, într-un spațiu toxic pentru locuitorii săi, din cauza problemelor de mediu (calitatea precară a spațiilor verzi amenajate, străzile murdare și managementul deficitar al deșeurilor, poluarea aerului, etc.)  

Sectorul 1 are 88,6 ha de spații verzi degradate, deși majoritatea locuitorilor vizitează un parc de 2-3 ori pe săptămână, preferând parcurile din vecinătate, în principal, pentru relaxare și plimbare.

Pornind de la  necesitatea asigurării unor spații de recreere de calitate pentru locuitorii Sectorului 1, precum și din dorința de a recupera zonele mici lăsate în paragină, nepuse în valoare, în calitate de Viceprimar al Sectorului 1, am inițiat, alături de colegii mei, proiectul ”1 SECTOR de VERDE” prin care susținem valorificarea acestor spații degradate, prin amenajarea unor pocket park-uri.

Un pocket park este un parc de dimensiuni mici, amenajat, de obicei, în zonele urbane construite,  cu rolul de a oferi spații destinate recreerii locuitorilor din cartier.

Primul pas l-am  făcut! Am depus un proiect de hotărâre  pentru amenajarea a 5 cinci locații pilot:

- Parcul Piata Romana

- Miniparcul  Banu Manta (langa blocul  N. Titulescu nr. 64)

- Spatiul verde din spatele Magazinului Muzica (Calea Victoriei  nr. 41-43)

- Spatiul verde din fata blocului Perla (Sos. Stefan cel Mare nr. 1-3)

- Spatiul verde aflat la intersectia Sos. Ghe. Ionescu Sisesti cu Bd. Apicultorilor si Str. Campinita.

 

Pentru implementarea acestui proiect este necesară introducerea lui de către Primarul Sectorului 1 pe ordinea de zi a unei ședințe de Consiliu Local, aprobarea acestuia, urmând ca ADP Sector 1 să realizeze amenajarea.

 

Susține amenajarea pocket park-ului din cartierul tău!

 

Astfel, îi spunem împreună Primarului Sectorului 1 că ne dorim 1 SECTOR DE VERDE!

 


Ramona PORUMB - Viceprimar al Sectorului 1    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Ramona PORUMB - Viceprimar al Sectorului 1 să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...