Împreună salvăm Fabrica

WhatsApp_Image_2020-04-24_at_20.23_.08_2.jpeg
 
Hub-ul Fabrica se află sub amenințarea dezvoltării imobiliare agresive!  

Clădirea Fabrica este un element de patrimoniu industrial emblematic pentru București, iar halele construite în 1898 au fost reconvertite și găzduiesc de peste 15 ani un hub cultural creat organic, validat de-a lungul timpului atat de locuitorii din cartier și din București, cât și de scena creativă locală și internațională.  

Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, recent înființată, a creat un Plan Urbanistic Zonal prin care cere derogări de la regulamentul de urbanism și planuiește demolarea clădirii actuale a Fabricii  și construirea unui complex rezidențial și comercial cu 8 etaje în folosul Companiei Imobiliara Gramont SA, într-o zona unde regulamentul local prevede înălțimea maximă admisibilă a clădirilor ca fiind 16 m. PUZ-ul a luat deja toate avizele necesare, inclusiv cel al Ministerului Culturii și Identității Naționale, și mai are nevoie doar de votul Consiliului General pentru a se aproba și a constitui baza demolării clădirilor de pe sit.  

Noi, un grup cetățenesc și apolitic compus din locuitori ai cartierului, public al Fabricii, arhitecți, artiști și antropologi, solicităm Consiliului General al Municipiului București să voteze împotriva PUZ STR. GRAMONT NR.38 – INTR. OVIDIU NR.6 – SECTOR 4 pe care îl considerăm brutal cu clădirile de patrimoniu și țesutul urban protejat în care se propune. Dispariția acestui spațiu de cultură și petrecere a timpului liber ar fi o pierdere enormă pentru calitatea vieții în cartierul și orașul nostru.  

Ajutati-ne să păstrăm orașul pentru oameni și comunități!  

Salvăm Fabrica    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Salvăm Fabrica să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...