Imbunatirea conditiilor de viata din Cartierul Veterani – Constanta Sud

Dorim prin aceasta petitie, ca Administratia locala a Municipiului Constanta sa ia masuri in privinta:

1.       Elaborarea unui nou PUZ pentru Cartierul Veterani – Constanta Sud cu o firma agreata / scrutinizata in baza istoriei elaborarii altor PUZ/PUG si obligativitatea consultarilor tuturor locuitorilor si riveranilor din aceast Cartier;

2.       Interzicerea traficului greu in zonele de locuinte individuale ZL1, ZL2, ZM1, ZM2 conform PUG – UTR18 al Municipiului Constanta -Regulament Local de Urbanism;

3.       Dezvoltarea utilitatilor edilitare generale (Alimentare apa, Canalizare, Energie Electrica, Gaze, Telecomunicatii), amenajarea iluminatului public, asfaltarea strazilor prin accesarea fondurilor nerambursabile in acest Cartier;

4.       Transparentizarea procesului de colectare taxe/impozite si investitii realizate de la cetatenii riverani acestei zone si  detalierea spre comparatie  a investitiilor efectuate de PMC si Furnizorii de utilitati publice;

5.       Delimitarea, trasarea strazilor, finalizarea cadastrului tuturor loturilor de teren din zona. Identificarea si atribuirea de numar stradal tuturor loturilor de teren. In acest moment sunt deja probleme cu dublarea sau numerotarea eronata a unor loturi;

6.       Obligativitatea tuturor proprietarilor de terenuri de a le intretine regulat, de a lua masuri de igienizare si taierea vegetatiei, cel putin de 2 ori pe an, contraventionand in caz contrar conform HCLM 184/2013 art.3, pct.15;

7.       Terenurile din zona apartinand PMC sa fie marcate, intretinute si igienizate corespunzator;

8.       Aplicarea tratamentelor firosanitare si de dezinsectie cu substante avizate de Ministerul Sanatatii si pe domeniul public al zonelor intens circulate din Cartierul Veterani – Constanta Sud;

9.       Efectuarea de consultari publice cu locuitorii din acest cartier, pentru toate subiectele cu posibil impact asupra locuitorilor zonei. Acestea sa fie publice, emise prin diverse canale media si obligativitatea acestor locuitori  de a isi exprima optiunea (fie ea negativa sau pozitiva).

Va reamintim ca si in acest cartier,  ca si in altele ale Municipiului Constanta, sunt locuitori care contribuie la bugetul local prin impozite si taxe. Deasemeni, sunt multi locuitori ai acestui cartier care au dezvoltat retele edilitare prin cheltuieli private. Aceste plati sit axe, dorim sa le vedem reflectate in dezvoltarea celor mai sus mentionate si in imbunatatirea conditiilor de viata a locuitorilor!

Va multumim!

FRANCU EDWARD GHEORGHE    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez FRANCU EDWARD GHEORGHE să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.