Identificarea si sanctionarea corespunzatoare (conform legii) a soferului responsabil

Catre:  I.P.J. BOTOȘANI Serviciul Rutier

In atentia : Şeful Serviciului Rutier Comisar şef de poliţie Orhei Teodor    

 

Stimate domn,  

Subsemnatul Victor Gavriluta, reprezentant al soferilor si participantilor la trafic din Municipiul Botosani, ce sunt membrii pe platforma de socializare Facebook in grupul cu denumirea "RADAR BOTOSANI OFICIAL (Control trafic)" (www.facebook.com/groups/RadarBotosaniOficial/), prin prezenta, folosindu-ne de cadrul legal oferit de Ordonanța  nr.  27  din  2002  ce reglementează  soluționarea  petițiilor   la  nivelul instituțiilor  publice, va supunem atentiei urmatoarea problema:

In data de 19.07.2021 ora 20:20, pe grupul mai sus amintit, un membru activ a postat un video inregistrat cu o camera de bord, ce surprindea un incident petrecut in trafic. Mai exact pe data de 15.07.2021 la ora 21:50 la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Eminescu, se observa cum autoturismele acorda prioritate pietonilor. Din spate insa, o masina depaseste coloana ce stationa la trecerea de pietoni trecand foarte aproape de pietoni si doar printr-o minune nu s-a intamplat o tragedie.

Din video postat, se poate observa cu usurinta numarul de inmatriculare al autoturismului in cauza: BT 31 PSI

Link-ul catre video il gasiti la urmatoarea adresa: https://m.facebook.com/groups/radarbotosanioficial/permalink/2453696111428008/

Va solicitam sa faceti demersurile legale pentru identificarea si sanctionarea corespunzatoare a conducatorului auto. Astfel de manevre ca in video prezentat, nu doar ca sunt interzise prin lege (încălcând astfel prevederile H. G. 1391/2006 art. 120/1/e, k cât și art. 135/h H.G. 195/2002) dar in ultima vreme, din nefericire,  sunt din ce in ce mai des intalnite in traficul Botosanean.

In speranta unei solutionari favorabile si a unei colaborari stranse pe viitor privind siguranta rutiera, va multumim.

Ne puteti contacta la: RadarBotosani @ gmail . comDepasire_trecere_Bulevard_Eminescu_Botosani1.jpg

Cu stima,

Semnatarii petitiei, participanti la trafic, membrii pe platforma de socializare Facebook in grupul cu denumirea "RADAR BOTOSANI OFICIAL (Control trafic)", reprezentati de Victor Gavriluta initiatorul petitiei  


Victor Gavriluta    Contactați autorul petiției