SUSTINEM NOILE TERAPII PENTRU ERADICAREA VIRUSULUI HEPATIC C

             Din păcate, România este una dintre ţările cu un număr foarte mare de persoane infestate cu virusul hepatic C, lucru datorat în mare măsură tocmai sistemului sanitar.

          De ani întregi, pacienţii români sunt "trataţi" cu Interferon + Ribavirin, medicamente depăşite care, pe lângă efectele adverse îngrozitoare, sunt eficiente în aproximativ doar 40% din cazuri. Virusul a devenit atât de puternic încât este imperios necesar să avem acces la noile terapii.

          Ca de obicei, autorităţile pun pe seama resurselor financiare insuficiente lipsa acestor tratamente. Este adevărat că discutăm despre costuri foarte ridicate, însă e CEL PUŢIN o datorie morală faţă de pacienţi să se găsească fondurile necesare.  

          Este inacceptabil să existe bani pentru ORICE, ORICÂND, ORICÂT, dar pentru oamenii bolnavi NICIODATĂ. Pentru ce plătim ani în şir contribuţii la sănătate?! Este dreptul nostru să avem acces la tratamente de ultimă generaţie şi nu mai putem permite sacrificarea de vieţi omeneşti !!!

SUSŢINE INTRODUCEREA NOILOR TERAPII (interferon- free) DE ERADICARE A VIRUSULUI HEPATIC C ÎN LISTA MEDICAMENTELOR GRATUITE ŞI COMPENSATE!!!