Hai să convingem CNA că lectura trebuie încurajată!

Contextul pieței de carte și al cititului în România

Cele mai recente statistici arată că 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an. Piața de carte din România este una dintre cele mai mici din UE, iar cititul este rareori încurajat.

Beneficiile cititului

Considerăm că lectura este o activitate esențială, care contribuie la dezvoltarea cognitivă. Printre beneficiile cititului se numără: îmbogățirea vocabularului și a memoriei, dezvoltarea gândirii critice și a imaginației, reducerea stresului, dezvoltarea emoțională și mentală, îmbunătățirea concentrării.

Soluția noastră

Cerem CNA să introducă pe posturile TV un mesaj de interes public: „Pentru o dezvoltare armonioasă, citiți cel puțin o carte pe lună!”

Credem cu tărie că lectura este esențială pentru o dezvoltare armonioasă și că acest mesaj este la fel de important ca toate celelalte existente deja în spațiul public. De asemenea, considerăm că este important să existe un îndemn constant la citit, iar un mesaj de interes public este cu adevărat necesar.

Pentru a afla mai multe informații despre demersurile noastre de a promova cititul, intrați pe www.bookvertising.ro.

Editura Nemira    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Editura Nemira să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.