Solicitam Guvernului încetarea starii de alerta

Către

Guvernul României

 

Va solicitam sa dispuneți încetarea stării de alerta. 

 

Potrivit art. 2 din Legea nr 55/2020 starea de alerta consta intr-un ansamblu de măsuri cu caracter temporar, proporționale cu nivelul de gravitate manifestat sau prognozat al acesteia și necesare pentru prevenirea și înlăturarea amenințărilor iminente la adresa vieții, sănătății persoanelor, mediului înconjurător, valorilor materiale și culturale importante ori a proprietății. 

În prezent nu se mai justifica menținerea niciunei masuri obligatorii prin care sa se restrângă activitățile și implicit drepturile și libertățile fundamentale cetățenilor. 

Masurile instituite de Guvern pana în prezent și-au dovedit ineficienta în combaterea transmiterii virusului și drept urmare nu este îndeplinită condiția proporționalității. 

Totodată, condiționarea activităților cetățenilor și accesului la serviciile publice și private de prezentarea unui certificat este în contradictie cu garantarea de către statul roman a drepturilor și libertăților fundamentale și art. 53 din Constituție. 

 

 

 

 


Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...