Gunoiștea de la marginea satului Țipala – catastrofă ecologică!

Cerem Primăriei comunei Țipala soluționarea cât mai urgentă a gunoiștii neautorizate formata la intrarea în sat, unde circa 4500 de locuitori din Țipala, Budăi și Bălțați aruncă deșeurile menajere din gospodării.

Gunoiștea menționată pune în pericol sănătatea oamenilor prin poluarea pe termen lung a solului, a apelor freatice, a aerului, precum și afectează toată  de floră și faună din jur.

Solicităm implicarea tuturor instituțiilor de stat responsabile de problema gestionării deșeurilor menajere: Consiliului raional Ialoveni, Inspecției Ecologice Ialoveni, Inspectoratului Ecologic de Stat, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pentru a realiza un proiect de amenajare a gunoiștii conform normelor sanitare și a organiza colectarea separată a deșeurilor în comuna Țipala, raionul Ialoveni.

Dan Sandu
Ludmila Cîrman
Grup de tineri cu inițiativă din comuna Țâpala
Veaceslav Aftene, redactor IaloveniOnline

DJI_0081.JPG

DJI_0057.JPG

DJI_0099.JPGIMG_09801.JPG

Dan Sandu, Ludmila Cîrman, Grup de tineri cu inițiativă din comuna Țâpala, Veaceslav Aftene, redactor IaloveniOnline      Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Dan Sandu, Ludmila Cîrman, Grup de tineri cu inițiativă din comuna Țâpala, Veaceslav Aftene, redactor IaloveniOnline   să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.