Fără penali la Londra sau Miami!

afisa-petitie21.jpg

Scrisoarea noastră se adresează tuturor instituțiilor publice din țară și străinătate. 

Cerem ferm ca actele mari de corupție să fie cât mai urgent investigate, cei care au participat la furtul miliardului, landromat, privatizarea vicioasă a bunurilor statului care au sărăcit țara, scheme mari de coruție în sănătate, învățământ, poliție, cei care au fabricat dosare politice, au fraudat și anulat alegeri, au organizat lovituri de stat, etc să fie pedepsiți de o justiție liberă și corectă, averile nejustificate confiscate iar banii întorși în bugetul statului. Toți cei care au prejudiciat statul și au fugit de răspunderea penală, să fie aduși în țară în fața justiției și să plătească pentru faptele lor. Toate aceste nereguli persistă de zeci de ani în Republica Moldova, și ne-a afectat inclusiv pe noi cei plecați peste hotare.

Autoritățile din Londra, Miami, Roma sau Paris să colaboreze cu instituțiile statului nostru și să contrubuie la elucidarea acestor scheme de corupție care au afectat nu doar statul nostru. Corupția este un flagel care ne afectează pe toți, ea nu cunoaște granițe. De aceea combaterea ei trebuie să ne solidarizeze pe toți și să depășească orice hotar.

Semnăm această petiție pentru că:

- Informațiile prezentate în presa de investigație națională și internațională asupra actelor mari de corupție din R. Moldova sunt adevărate. Deci să se facă dreptate.

- Subiectul este unul de interes public, care ne afectează pe toți, nerezolvarea lui va duce la și mai multă ilegalitate și sărăcie, iar pentru generațiile tinere va fi un exemplu negativ de urmat.

- Inițiativa noastră este una sinceră, suntem împotriva corupția și a sărăciei - nu avem nimic personal cu persoanele care o practică. Nu incităm la ură, ci la corectitudine și scoaterea adevărului la suprafață. 

- Dorim ”vremuri bune”, suntem obosiți de promisiuni, cumătrism, nepotism și lupte între clanurile de la putere.

Vom lupta în continuare pentru idealurile noastre. Continăm să credem că cei care au înfăptuit ilegalități trebuie trași la răspundere, indiferent de nume, funcție, statut social sau naționalitate. Toți egali în fața legii.

PS: La 10.000 de semnături petiția va fi dezbătută în plenul Parlamentului.


Iurie Cojocaru    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Iurie Cojocaru să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...