❌Fără MASCĂ pe fața elevilor!

Întrucât nu există niciun studiu realizat pe teritoriul național al României privind eficacitatea utilizării măștilor de protecție în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, cu atât mai puțin în cazul copiilor, în al căror caz incidența cazurilor se află sub pragul de 0,1%, iar OMS recomandă purtarea măștilor doar pentru copiii peste 12 ani, exclusiv în cazurile în care nu se poate asigura respectarea distanței între elevi, consider că se creează o discriminare pentru categoria de vârstă sub 12 ani, din cauza lipsei studiilor de impact asupra acestei categorii.

De asemenea, numeroase studii de specialitate, publicate în revista de sănătate Lancet atestă faptul că nu există o corelație între protecția oferită de măștile de protecție sanitară și contagiozitatea virusului Sars-cov2. În acest sens, elocvente sunt și graficele realizate în jumătate dintre statele americane care au eliminat obligativitatea purtării măștii, care le situează la același nivel cu cele care încă le impun, ceea ce arată că nu există o protecție reală și eficientă a măștilor în prevenirea și combaterea efectelor virusului Sars-cov2.

În final, întrucât Autoritățile pentru protecția consumatorului au confirmat că majoritatea măștilor aflate în circuitul comercial sunt neconforme, putem concluziona că acestea nu sunt nicidecum un sprijin în combaterea epidemică, ci chiar un factor puternic de punere în pericol a sănătății și imunității copiilor, asa cum studiile din Belgia și Franța au stabilit, din perspectiva materialelor toxice componente, iar nu cu structură triplă antibacteriană, așa cum prevăd certificatele de conformitate.

În concluzie, lipsa studiilor de impact asupra sănătății elevilor, lipsa unei atestări fundamentate științific privind eficacitatea și gradul de protecție în prevenirea și combaterea efectelor Sars-cov2 conduc la o singura cerință logică: eliminarea acestora din școli!

Eugenia Mirela Neatu    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Eugenia Mirela Neatu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.