Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

un coleg nesolidar al unor colegi mizerabili

#415 Pentru ca imi place reactia de haita a celor care au crezut ca salvarea Oltchimului vine de la ei ..

2012-12-04 19:46

Lipsesc si eu o perioada si, cand ma intorc, ce sa vezi? Deranj mare pentru cei care au crezut ca ei si noua conducere vor face ceva pentru salvarea OLTCHIM - ARPECHIM si a locurilor de munca de la OLTCHIM - ARPECHIM (si asa cum am mai spus nu mai dau nume, nu pentru ca mi-ar fi teama ci pentru ca nu merita)! Parca am aruncat un bat in canisa! Haita a reactionat imediat! Nu au nevoie de bete; au primit "ciolane"!
Cine nu crede in ce cred ei - este impotriva lor! Cine incearca sa spuna si sa faca ceva care nu este pe placul lor - este amenintat, asa cum am mai spus si au mai spus-o si altii, cu penalizarea, schimbarea locului de munca, etc. In schimb altii sunt liberi sa se plimbe prin combinat cu tot felul de cereri de retragere dintr-un anume sindicat si de inscriere intr-un anume sindicat. Aceleasi cereri circula si pe e-mailurile din OLTCHIM!

Am citit toate comentariile ulterioare celui scris de mine la nr. 376 si nu pot sa spun decat: Bravo "Fane VAR SIC"! Ai mare dreptate!

Si eu am pus niste intrebari la care nu am primit raspuns! Poate nu am fost inteles si mai intreb inca o data.

De ce nu ne spuneti, cei care se pare ca stiti tot ce se intapla in OLTCHIM, de ce nu merge productia la OLTCHIM la 65% din capacitate?
De ce nu ne spuneti ca, din producatori de soda caustica fulgi si PVC, ne-am transformat in producatori de var bulgari? Ce faceti cu cele 2.000 tone de var bulgari? Pentru cine si pentru ce produceti varul bulgari? Stiati ca termenul de garantie al varului este de 30 de zile de la producerea lui cu depozitare in conditii lipsite de umiditate, etc.? Ca sa nu mai amintesc cu este transportat calcarul pentru ca a mai spus-o si altcineva.
De ce nu ne spuneti ca, pentru marfa produsa, in luna octombrie 2012 - care s-a vandut cu cca. 900.000 EURO s-au cheltuit cca. 5.000.000 EURO? De ce nu ne spuneti ca, pentru marfa produsa, in luna noiembrie 2012 - care are o valoare de piata cu cca. 15.000.000 EURO s-au cheltuit cca. 23.000.000 EURO? Ale cui sunt aceste pierderi? Cine poate sa inghita aceste pierderi? 
De ce nu ne spuneti ca cei de la Polchem (inainte de-a solicita executarea bunurilor de la ARPECHIM), Calvi, MFC au fost la discutii sau au solicitat discutii cu conducerea OLTCHIM? Cum au fost tratati acesti oameni si cine a discutat sau cine va dicuta cu ei din partea OLTCHIM? 
De ce nu ne spuneti ca si alte firme care aveau bani de dat la OLTCHIM (nu de luat de la OLTCHIM) au venit la OLTCHIM sa negocieze reesalonarea acestor bani si nu au fost primiti la discutii de catre noua conducere OLTCHIM? 
De ce nu ne spuneti unde sunt banii pe care Primul-Ministru V. PONTA a declarat ca i-a trimis la OLTCHIM pentru salarii? Cine i-a luat?
De ce nu ne spuneti unde sunt ajutoarele sociale pe care Guvernul USL l-a promis (initial tuturor salariatilor de la OLTCHIM)?  Deja suntem la inceputul lunii decembrie si nu se mai aude nimic de aceste ajutoare.
De ce nu ne spuneti unde este finantarea de cca. 47 miloane de EURO - pe care cei doi fruntasi ai USL Valcea - Calea si Francu se laudau (inainte de alegerile locale) ca au adus-o la OLTCHIM? Luati presa din perioada iunie - iulie 2012 si vedeti ce promisiuni au facut cei doi! De fapt nu erau promisiuni erau certitudini. 
De ce nu ne spuneti care este planul concret (cel corect nu cel electoral) al actualei conduceri pentru OLTCHIM?
De ce nu ne spuneti ca ALVAREZ & MARSAL, care este in "audit" la OLTCHIM, nu este interesat de relansarea productiei de la OLTCHIM, ci de lichidarea OLTCHIM? Stiti cine este ALVAREZ & MARSAL? Va spun eu si citez dintr-un areticol scris in BIZ BRASOV (http://www.bizbrasov.ro/2012/10/03/posibilul-administrator-special-al-oltchim-a-bagat-in-faliment-un-partener-american-al-tractorul-sa/): "Compania Alvarez&Marsal, cu care Guvernul României negociază preluarea administrării speciale a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-ar face vinovat, potrivit unor surse din conducerea fostei societăţi braşovene Tractorul SA, de distrugerea unui partener american al fostei fabrici de tractoare." - faliment care a generat si falimentul UTB.

Salariati ai OLTCHIM: treziti-va! Dupa alegeri vom fi ai nimanui. Vom ajunge in situatia disponibilizatiilor de la CET Iasi. Nimanui nu-i va mai pasa de noi. "Detasatii" vor pleca la vechile lor locuri de munca; politicienii si parlamentarii ne vor uita pana la urmatoarele alegeri; guvernul nu-si va mai aminti despre promisiunile electorale facute si ne va explica ca FMI doreste lichidarea OLTCHIM; noi vom ramane, "fluierand a paguba" dezbinati si faramitati in patru sindicate si un grup de salariati neafiliati la sindicate.

Scopul acestei petitii a fost "salvarea OLTCHIM - ARPECHIM", nu dezbinarea salariatilor de la OLTCHIM - ARPECHIM!

Cred ca a venit timpul ca autorul acestei petitii sa inchida aceasta petitie.

Ce zici Sorine?

 

Raspunsuri

tibi

#426 Re: Pentru ca imi place reactia de haita a celor care au crezut ca salvarea Oltchimului vine de la e

2012-12-06 20:37:06

#415: un coleg nesolidar al unor colegi mizerabili - Pentru ca imi place reactia de haita a celor care au crezut ca salvarea Oltchimului vine de la ei ..

Daca vrei atentie trebuie sa castigi credibilitate. Uite iti dau  o sansa.

Recunosti ca Polchem a venit cu doua decizii ale CA false?

Asta se numeste infractiune si se pedepseste cu inchisoare.

Daca nu recunosti aceasta evidenta chiar nu meriti atentie. ADIO!