Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

tibi

#426 Re: Pentru ca imi place reactia de haita a celor care au crezut ca salvarea Oltchimului vine de la e

2012-12-06 20:37

#415: un coleg nesolidar al unor colegi mizerabili - Pentru ca imi place reactia de haita a celor care au crezut ca salvarea Oltchimului vine de la ei ..

Daca vrei atentie trebuie sa castigi credibilitate. Uite iti dau  o sansa.

Recunosti ca Polchem a venit cu doua decizii ale CA false?

Asta se numeste infractiune si se pedepseste cu inchisoare.

Daca nu recunosti aceasta evidenta chiar nu meriti atentie. ADIO!

observator calm

#427 Re: Re: management

2012-12-06 20:42

#417: Observator NERVOS - Re: management

Multumesc! Aveam nevoie de cateva detalii ca sa te identific.

alt angajat

#428 Re: Revin si intreb: nu stiu sau se fac ca nu stiu? Cine pe cine minte?

2012-12-06 20:50

#424: Et moi ... - Revin si intreb: nu stiu sau se fac ca nu stiu? Cine pe cine minte?

DE CE NU STRIGAI IN LUNA AUGUST CAND ERAM CU TREI SALARII NELUATE ?

Pentru ca erai talica la putere ?

Pentru ca erai dator cuiva ?

Pentru ca ieseai ca robotelul numai cand decidea Roibu si venea Diculoiu sa te mane?

alt angajat

#429 interesant

2012-12-06 21:05

Interesant! Vechea conducere a avut nevoie de cativa ani sa fure un miliard de euro.
Scursurile ramase sunt asmutite acum sa ceara ca in doua luni sa rezolve toate prostiile lor, sa acopere toate gaurile, sa rezolve toate miseliile...si sa functioneze normal cu multe bete in roate.

MARS DE AICI NESIMTITILOR!
un coleg nesolidar al unor colegi mizerabili

#430 ref. tibi: 426

2012-12-06 21:15

Eu nu am ce sa recunosc pentru ca nu am acces la deciziile CA. Dar, daca tu ai acces la aceste decizii, este foarte simplu: in loc sa postezi acest lucru in comentariile acestei petitii, faci frumos o reclamatie la Ministerul Public.
Trebuie sa intelegi ca noi nu suntem nici organe de ancheta si nici instante de judecata.
Trimite reclamatia si asteapta! Daca instanta de judecata decide ca cele doua decizii sun false poti sa vii sa spui acest lucru.

tibi

#431 Re: ref. tibi: 426

2012-12-06 23:45

#430: un coleg nesolidar al unor colegi mizerabili - ref. tibi: 426

Pana mai adineori dadeai lectii:  cheltuieli de productie, beneficiari, ce protocol a incheiat presedintele CA ,cine da mita electorala, salariatii care nu lucreaza 100%, ce studii au angajatii (cei care te deranjeaza) si pe unde au mai lucrat, pe la ce partide au fost,  consumuri specifice….

BRUSC ai uitat ori esti amnezic.

Cum spunea cineva mai inainte: latri ca un caine ce pazeste averea hotilor.

Nu meriti atentie.

 

un operator

#432 zau

2012-12-07 06:11

Dragi tovarasi
Nu inteleg ce aveti cu fosta conducere. Dumnealor s-au sacrificat pentru binele salariatilor si de ce nu al tarii. S-au framantat zi si noapte, si-au cheltuit ultimul banut sa adune cat mai multe bunuri sa arate ca reprezinta o firma prospera. S-au sacrificat sa intretina handbaliste sa nu plece din lot, sa dea averi pentru a aduce in echipa valori ca sa aiba cu ce se mandri. Au pus salariu peste salariu, asa mic cum era sa cumpere pamanturi pe numele parintilor sa nu zica lumea ca au ajuns niste sarantoci sa conduca societatea si parintii lor nu au ce sa le dea mostenire. N-au dormit pana nu au cercetat daca ar mai fi un surub de gajat sa mai ia niste bani pe el. Daca nu mai era inventau instalatii noi, cumparate cu banii romanilor pe care sa le gajeze la randul lor. Au muncit cate 23 de ore pe zi sa puna pe hartie si apoi in practica siruri de off-shor –uri prin care sa vanda produsele ori sa cumpere materii prime prin cat mai multe verigi pentru cat mai multe comisioane. S-au sacrificat si au facut si lifting ca sa arate bine in fata clientilor……
Ce aveti cu sindicatul liber care s-a straduit sa fie cel mai discret posibil, ca sa nu deranjeze nici un muncitor cu informatii stupide cum ar fi: cand si pe unde se plimba, ce salarii si-au pus din cotizatiile noastre, ce se hotaraste la consiliile de administratie, nu au afisat statutul sa nu piarda lumea timpul cu el, nu au afisat persoanele care au beneficiat de ajutoare sau camere in camin ca sa nu le injoseasca, s.a.
Zau , nu stiu ce aveti cu ei
un coleg mizerabil

#433 adica cu salopetele murdare

2012-12-07 09:16

Sunt atat de ofticati ca functioneaza Oltchimul incat nu mai stiu ce sa spuna.
Orice cumparator este binevenit daca pune banii jos, la pretul pietei, chiar daca se numeste Comchim. Orice furnizor este binevenit daca nu vinde in paguba pentru Oltchim.
Noi trebuie sa muncim si sa nu-i bagam in seama. Ne-am dat seama ce urmaresc.
S-a dovedit ca se poate. Mergem inainte cu cine vrea sa mearga si ii taram dupa noi si pe cei care pun frana.
Poate de-aia sunt nervosi, ca ar trebui sa munceasca si asta este sub demnitatea lor
Nedumeritu`

#434 Si totusi ... cum ramane cu salariul lui nov?

2012-12-07 09:55

Gata, s-a rezolvat si cu banii pe noiembrie, nu? Ponta a trambitat deunazi ca joi-vineri se vor plati avansurile lui noiembrie, dar de unde? Mai nou, comunicatul MECMA spune ca pe data de 21-22 decembrie se vor plati AVANSURILE lui noiembrie si ... mai vedem. Raman 2 chenzine restante (lichidarea lui nov si avansul lui dec). Minunat. Cam multe minciuni totusi din partea celor 2: Ponta si Chitoiu.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-12-07 21:11


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-12-08 13:37


un operator

#437 Re:

2012-12-08 14:29

#435: om -

Ca sa faci o ironie iti trebuie putina inteligenta iar parerea celorlalti despre tine este mult diferita decat parerea ta despre aceeasi persoana (mai citeste o data ca sa te prinzi).

Nu prea stii multe despre oameni, eu iti recit doar:  “O lupta-i viata; deci te lupta /  Cu dragostea de ea, cu dor”.

Eu vreau sa muncesc la Oltchim, deci am ales echipa. Tu lupti pentru oprirea combinatului deci imi esti adversar. Nu comentez, e optiunea ta.

Prin urmare sprijin echipa pe care am ales-o. Pana acum a facut ce speram: s-a luptat pentru functionarea Olthimului.  Nu am ce sa le reprosez. Nu s-a pornit de la zero, s-a pornit de la minus un milliard euro, minus incredere pe piata suta la suta intr-o cursa cu obstacole  plantate  zilnic de o echipa mare si puternica.

Cu cat va opuneti mai darz cu atat ii sprijin mai mult.

 

Moi...

#438 Re: Re: Pentru ca imi place reactia de haita a celor care au crezut ca salvarea Oltchimului vine de

2012-12-09 09:35

#426: tibi - Re: Pentru ca imi place reactia de haita a celor care au crezut ca salvarea Oltchimului vine de la e

Probabil ca cel caruia i-ai adresat intrebarea iti va raspunde si el, dar intre timp, iti spun eu: nu sunt decizii CA false, ci aditionale. Dar pt. bieti fraieri ca voi, care nu stiti nici sa cititi aceste decizii, si nici macar nu le-ati vazut in viata voastra, decat ca pe niste simple hartii aruncate in fata ochilor unora ca voi, care nu sunt in stare nici sa inteleaga ce scrie in ele, e prea mult sa cautati sa si intelegeti! Faceti periodic parada de cate o hartie, si scoateti tot timpul altele, pt. ca pe parcurs s-a demonstrat ca voi sunteti cei care ati atribuit intelesuri false.

Se discuta mai demult de acea hartie prin care se spunea ca s-a plati suma X in avans la Clubul Sportiv - s-a demonstrat ca aceste plati erau doar intentionate pe hartie, asa cum bine a punctat la momentul respectiv cineva de aici. De ce ati lasat-o balta, de ce nu ati fost in stare sa recunoasteti ca s-a gresit? N-ati gasit de fapt nici o plata efectiva pt. aceste sume! La fel acum si cu aceste decizii CA - nu va mai straduiti sa aruncati vorbe despre subiecte de care nici macar n-aveti habar!

Era vorba romanului - Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul....Asa si bietii de voi! N-ati fost in stare sa aduceti nici o dovada concreta, de-asta ii tot dati cu vorbe si interpretari ale mintilor voastre obosite! Daca ar fi fost adevarat,, de ce corpul de control nu ia nici o masura? Tot tipati cat va tine gura de neregului si ca Roibu va fi arestat, dar se pare ca pana la momentul actual, nici un control n-a gasit nimic in neregula! Bietii de voi....

Alt angajat

#439 Re: interesant

2012-12-09 09:40

#429: alt angajat - interesant

Stii poveste cu Fat-Frumos din lacrima? Asa si acum: pierderile pe care le-a inregistrat fosta conducere in ani de zile vor fi acum obtinute in 2 luni de zile, datorita proastei decizii de a se forta sa para ca lucrurile se misca. Momentan se inregistreaza pierderi in sectii la care nici macar nu visati, doar ca sa se arunce praf in ochi angajatilor ca s-a pornit treaba!

Asa ca...nu va faceti iluzii...La datoriile pe care le aveam deja se vor aduna in cateva luni inca o data pe-atat, numai pt. ambitia astora ca voi, care ati vrut sa deveniti "eroi de mucava" pana la alegeri!

Observator nervos

#440 Re: Re: Re: management

2012-12-09 09:45

#427: observator calm - Re: Re: management

Mda, ma indoiesc ca te duce capul, intrucat din ce am observat pe-aici, aveti doar niste tinte precise pe care le acuzati...si ca sa te scutesc de-o grija, nu fac parte din acel grup pe care il balacariti cu predilectie....Asta ca sa vezi ca de fapt aberatiile pe care le sustineti despre x si y sunt doar hiperbolari ca sa haituiti anumite personaje, fara sa aveti habar de fapt cine sunt cei care vin cu replici la bazaconiile voastre! Si uite-asa, in timp ce voi va indreptati atentia spre unii, va luati atacuri de la uniii mai aproape de voi decat credeti!

Impartial

#441 Re: Re: ref. tibi: 426

2012-12-09 09:49

#431: tibi - Re: ref. tibi: 426

Tu, in schimb esti un dulau de paza al lui Cernev si-al gastii sale...Colegul ti-a raspuns doar la intrebarea despre decizii CA - voi n-ati raspuns la nimic din ce s-a intrebat pe aici.

Voi sunteti dulaii care latra de o hartie sau alta, de o livrare sau alta, fara macar sa veniti cu vreo dovada, la fel de bine ati putea sa va exprimati parerea despre plante Marte, toto atatea informatii stiti si despre acest subiect - nu stiti decat sa urlati in haita pt. a apara interesele altora, pe care ii doare de fapt in cot de voi. Dar nu mai e mult si veti vedea pe propria piele asta!

Observator nervos

#442 Re: zau

2012-12-09 09:57

#432: un operator - zau

Doamne, ma minunez pe zi ce trece cata prostie exista in capul unora - bai, operatorule, nu te mai chinui sa faci afirmatii, ca oricul nu te duce capul mai mult decat functia pe care o ai...Ce stii tu ce-s alea off-shore-uri? Asa cum ii mai recomandam unuia de pe-aici, inainte sa deschideti gura, puneti mana pe-o carte de economie, ca sa vedeti ce sunt off-shore-urile!

Astea nu erau, bai sarac cu duhul ce esti, niste firme pe hartie inventate de fosta conducere, ci sunt niste firme normale care isi ruleaza banii in off-shore-uri ca s aplateasca mai putine impozite in tara lor de origine!!!! La firmele astea nu se da comision, bai fraierica, ce esti, mai bine pune mana si intreaba la financiar sau la valutar si apoi casca gura sa aberezi! Sau ce, scrie pe undeva ca nu ai voie sa incasezi din tara x sau y?????? Ce te doare pe tine ca firma x are un director mai destept decat vei fi tu vreodata si isi deschide o firma intr-un paradis fiscal? Daca Oltchim ar fi putut sa faca sta, n-ar mai fi existat acum datoriile la stat!

Mai lasa invidia ca altii sunt mai destepti si au facut avere - pe tine n-o sa te duca niciodata capul mai mult decat sa fii ce esti acum, indiferent sub ce conducere!

Impartial

#443 Re: adica cu salopetele murdare

2012-12-09 10:02

#433: un coleg mizerabil - adica cu salopetele murdare

O sa vezi mata in 2 luni ce pierderi a adus "functionarea" asta de fatada...Si atunci sa te tii! DE ce nu soliciti sa vezi preturile pe care le avea Comchim inainte fata de altii, ca sa vezi cu ochii tai ca erau aceleasi, sau chiar mai mari? Dup-aia sa vii sa vorbesti. Stai sa vezi acum pagubele provocate din disperarea unora sa-si tina promisiunile de ochii lumii...Sa vedem din ce o sa se mai acopere pierderea asta, dubla cat alta data intr-un an intreg!

Cand o sa se finalizeze auditul din momentul de fata la Oltchim, si cand se vor inregistra aceste pierderi, sa vedem ce-o sa te mai vaiti matale cu extraordinara "functionare" care ne aduce beneficii...

Et moi ...

#444 #424 Revin si intreb: nu stiu sau se fac ca nu stiu? Cine pe cine minte? Punctual .... .

2012-12-09 10:13

Revin si intreb: nu stiu sau se fac ca nu stiu? Cine pe cine minte?2012-12-06 19:23
Conform declaratiilor de luni (n.a.: 03.12.2012) facute de Ponta in mass-media si a declaratiei facute de Chitoiu marti (n.a.: 04.12.2012) in sedinta de guvern si-l citez pe Chiţoiu: "Joi şi vineri (n.a.: 06 si 07.12.2012) , plătim avansul, 55% din luna noiembrie şi în jurul datei de 20-21 decembrie şi lichidarea pe luna noiembrie şi ajungem la zi cu salariile. De asemenea, am făcut rost de capitalul de lucru pentru funcţionarea combinatului ..."



Realitatea? O mare minciuna electorala! O mare minciuna - ridicata la rangul de decizie guvernamentala - promovata intr-o sedinta a Guvernului Romaniei; promovata de P.M. Ponta si de ministrul Chitoiu!

Salariatii de la OLTCHIM au primit in 05-06.12.2012 restantele salariale pentru luna octombrie 2012 - cca. 38% din salariul lunii octombrie 2012 (respectiv cca. 67% din lichidarea lunii octombrie 2912).
Nu au primit tichetele de masa aferente lunii octombrie 2012.
Si, am verificat; cca. 500 de salariatii care trebuiau sa primeasca - dupa numeroase balbaieli facute de Ponta, Pop, Chitoiu - ajutoarele sociale de 1.400 lei / luna la inceputul lunii decembrie 2012 - nu au primit nimic! Numai MINCIUNI; MARI MINCIUNI GUVERNAMENTALE!

Despre plata avansului de 55% din drepturile salariale ale lunii noiembrie 2012 - promisa de Ponta si Chitoiu pentru "Joi şi vineri" (n.a.: 06 si 07.12.2012) - nu se vorbeste nimic! Ce se intampla? Minte Ponta si Chitoiu? Conducerea politica de la OLTCHIM nu a auzit declaratiile facute de Ponta si Chitoiu?

Ce fac sindicatele (vechi si noi)? Cei noi - prin vocea "crizatului" si "pomanagiului" de serviciu - strigau sus si tare ca au intrat in greva foamei pentru ca sa-l dea "jos pe Diculoiu si sa reglam niste treburi pe aici (n.a.: este vorba de interese personale si de grup), ori la spital". Jos pe Diculoiu nu l-au dat si la spial nu au ajuns (inca)! Dar, au inceput sa "regleze unele treburi prin OLTCHIM" - sa-si angajeze nevestele si rudele in OLTCHIM si sa puna mana pe autoturismele noi din flota auto a OLTCHIM! RUSINEEEEEEEEEEEEEE CERNEV! RUSINE!

De ce nu iesiti pe posturile de televiziune si in presa sa spuneti ca Ponta si Chitoiu AU MINTIT cand au spus ca vor da, joi si vineri, salariile pe luna noiembrie 2012? De ce nu iesiti pe posturile de televiziune si in presa si sa spuneti ca "purtatorul vostru de cuvinte (in cvant) nu a stiut ce spune cand a postat pe aceasta petitie, la nr. 346, urmatoarea declaratie (care se dovedeste o mare minciuna): "Dupa cum sta situatia, sunt sigur ca poate fi si mai bine. Pana la sfrasitul lunii noiembrie, plata salariilor si a tichetelor de masa va fi la zi, inclusiv CO."

De ce nu spuneti oamenilor ca totul se rezuma la minciuni - spuse pentru a asigurara asa zisa liniste sociala.
Apocalipticu`

#445 After 9 dec

2012-12-10 11:42

Sa vedem daca dupa alegerile din 9 decembrie urmeaza sau nu apocalipsa pt Oltchim...
Salariat Rm. Valcea

#446 Salarii Piroliza Pitesti

2012-12-11 11:21

Am si eu o curiozitate personala, colegii nostri de "suferinta" de la Piroliza Pitesti in ce stadiu se afla cu salariile si cu bonurile de masa?
SOMERUL iON

#447

2012-12-11 21:06

Cine saa mai salveze Rafinaria?Au ramas doar liderii de sindicat care nu au reprezentat niciodata oamenii,ci administratia,nu au muncit niciodata ,au stat pititi prin birouri spunandu-ne ca lupta pentru noi salariatii;a mai ramas toat clica lui Manole,a oprit doar ingineri care stau toata ziua pe calculatoare sa vada un film,sa asculte muzica,sa se joace si sa ia 50-60 milioane pe luna plus alte bonificatii.Acestia au ramas cu toata familia,iar cei care au copiii acasa si erau singurii care le aduceau o paine pe masa,care au muncit Paste,Craciun,Revelion au plecat acasa in somaj cu 7 milioane.De ce nu le verifica nimeni averile?Sunt niste parveniti care pana mai acum cativa ani stateau la in 2 camere si nu aveau o masina in fata blocului.Luatii la bani marunti pe cei care au ramas si veti descoperi multe.Sefii de sectii cre au spalat bani prefacandu-se ca au facut ceva investitii in sectii,vedeti cati bani declara in acele investitii.S-au purtat cu noi ca si cum eram sclavi pe plantatia lor.Mi-e sila de asemenea nulitati.
un altul

#448

2012-12-12 19:53

unii lauda, altii injura pe aici sau si unii si altii fac acelasi lucru pana la urma.
fiecare vede realitatea din punctul lui de vedere si din prisma banilor care ii intra acum in buzunar.
din pacate, cei mai multi sunt lipsiti de educatia primara din moment ce fac aceste lucruri (stiu asta e momentul in care toti imi sar in cap - dar e o realitate).
ma autointitulez a fi un angajat impartial. nu am avut de castigat nici cu unii, nici cu altii. Muncesc, observ, am fost si inainte si sunt si acum "magarul de lucru" "batjocorit" de fostii si actualii conducatori pentru ca limba mea e aspra si nu stie sa linga. Iar ca mine sunt multi alti muncitori in Oltchim.
Din umila mea capacitate de a intelge ceea ce se intampla am tras concluzia ca e aceeasi Marie cu alta palarie.
se pare ca mult hulita fosta conducere nu a fost schimbata in totalitate asa cum se crede. inca sunt sectii unde prepriceputii conducatori au ramas pe posturi cheie - cu salarii grase - fiind sustinuti de cine oare? si ce fac? isi fac in continuare jocurile, isi baga coada pentru ca schimbarile ce au avut loc sa nu fie decat pentru prosti dar in actele contabile, in costuri, se regasesc aceleasi ineficiente manageriale.
operatorul

#449 Re: Re: Re: Pentru ca imi place reactia de haita a celor care au crezut ca salvarea Oltchimului vine

2012-12-13 16:24

#438: Moi... - Re: Re: Pentru ca imi place reactia de haita a celor care au crezut ca salvarea Oltchimului vine de

Nu mai arunca batista pe tambal cum ati facut douazeci de ani. Oamenii nu sunt prosti, voi ati vrea sa fie prosti si ati repetat asta pana ati inceput sa credeti si voi.

 

 

observator

#450 oltchim

2012-12-13 17:30

Comisia Europeana nu se opune, de principiu, acordarii unui ajutor de stat la Oltchim si Oltchim incearca, acum, dupa multi ani, sa vina cu un plan de restructurare corect si transparent pentru toata lumea. Alvarez & Marsal au restructurat cu succes Borsodchem, care ulterior restructurarii a fost vandut cu 1,2 miliarde dolari, este motivul pentru care a fost preferat si speram sa se intample si pentru Oltchim ceva bun.
Este foarte important sa nu ne amagim, sa nu bagam bani publici in iluzii, pentru ca asta este ce am facut in ultimii 20 de ani la Oltchim si de aceea am ajuns la un miliard de euro datorii, 2,5 miliarde lei pierdere, piete pierdute, parteneri contractuali care executa silit instalatii sau bunuri in care statul a bagat foarte multi bani. Avem ipoteci de 40 de milioane pentru datorii de 10 de milioane si alte situatii asemenea.
Rezultatele dezastruoase au fost provocate de politicile economice, abordarea pietelor si politicile de contractare
Acea capacitate de 65% a fost decretata ca un adevar nechestionabil de cineva care adus Oltchim pe fundul prapastiei.
Exista anumite capacitati la care se acopera costurile de operare pe fiecare tip de instalatii. Exact la acest lucru se lucreaza, sa se identifice corect centrele de profit, astfel incat sa se identifice, pe fiecare tip de produse care este capacitatea la care respectivul centru de profit isi acopera costurile de operare si prin urmare, poate fi mentinut in functiune fara sa mai fie nevoie ca cineva sa toarne bani cu galeata acolo.
Probabil acolo se va concentra forta de munca ceea ce inseamna ca restructurare nu inseamna si disponibilizare.