Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post


Musafir

#1767 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-14 00:18

#1755: Judex - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Eu am inteles fiecare cuvant. Si v-am raspuns totdeauna in limba voastra materna ca sa ma intelegeti. In urma unor jigniri (relatate de modul in care reusesc sa ma exprim in lb. romana) am decis sa va raspund in limba maghiara.

Aceasta petitie este o initiativa maghiara, abia toti semnatarii suntem maghiari. Ca un gest spre voi insa incercam totusi sa vorbim romaneste (desi in spatiul "cyber" nu este nici-o limba oficiala/obligatorie).
Unii conationali ai tai insa au raspuns la acest gest cu o obraznicie tipic romaneasca (obraznicia cu care falsificati si istoria conform intereselor voastre). In loc sa aprecieze macar pe acest gest, le folosesc si pe acesta impotriva maghiarilor.

Totusi, incerc inc-odata sa va raspund romaneste, insa daca repetati acelasi obraznicie, de ce sa ma chinuiesc? Degeaba incerci sa faci gesturi unor inculti...

Si de altfel nu sunt nici iredentist si nici cetatean ungar, traiesc si muncesc in aceasta tara (spre deosebire de cele cca 2 milioane de romani buni care cersesc in toata Europa si distrug tot prestigiul Romaniei).

UMF functioneaza si din taxele si impozitele platite de mine si de ceilalti maghiari din Romania - deci am/avem tot dreptul sa ne cerem acelasi statut ce o au romanii (si acelasi nr. de profesori si de studenti la UMF, conform procentului comunitatii maghiare din populatia totala).

 

Raspunsuri

Judex

#1774 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-14 14:48:19

#1767: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Anonimus #1767,

Aş fi încercat să-ţi răspund punctual la fiecare idee a ta (nu-i zic aberaţie, din respect pentru persoana umană care cred că mai dăinue în tine) Am observat că te exprimi destul de bine în româneşte, probabil că ai terminat şi liceul, aşa că nu este un impediment pentru tine. să te exprimi în limba ţării într-o problemă pe care i-o adresezi ţării, în fond, iar nu numai maghiarilor.

Dar tu nu ştii să te adresaţi decît prin injurii şi jigniri şi consideri că ai întotdeauna dreptate. Nu ştiu cine foloseşte mai des injuriile şi jignirile în relaţiile dintre noi, românii sau ungurii. Iată, nici eu şi nici Alex nu am adresat nimănui jigniri şi totuşi am primit o ploaie de insulte nu de la unul ci de la f. mulţi conaţionali ai tăi. Pentru ce? Pentru că vă punem la dispoziţie argumente să vă arătăm că greşiţi total.

Poate că la dvs. maghiarii, a-i spune cuiva că e "obraznic" sau "incult" înseamnă un cuvînt de fală, de mîndrie, de mare apreciere. Ei bine, la noi înseamnă o jignire! Eu nu-mi permit să mă adresez cuiva cu aceste expresii mizerabile chiar dacă acel cineva e total şi flagrant împotriva ideilor mele. Minima decenţă mă obligă pe mine ca român să nu-mi fac neamul de ocară prin vocabularul pe care-l utilizez. De aceea închei cu simpatica urare pe care, chiar dacă nu am scris-o corect o vei înţelege, desigur:

Vasalast is fekete tehen!

 

 


Musafir

#1777 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-14 18:40:46

#1767: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

UMF  functioneaza in proportie de 5-6% din   taxele si impozitele platite de tine si ceilalti  asemeni tie si in proportie de 94-95% din  taxele si impozitele celorlalti cetateni romani ,pe care SI VOI AVETI OBLIGATIA SA II RESPECTATI si pentru ca  sunt cetatenii acestei tari si pentru ca sunt majoritari in tara lor si  pe cale de consecinta  majoritari in plata taxelor si impozitelor.

Despre" obraznicia tipic romaneasca " cred ca nu este cazul sa pomenesti tu, la care definitorie nu este numai OBRAZNICIA TIPIC BOZGOREASCA  ,dar si lipsa crasa de educatie si bun simt.