Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

Mesi

#1105 Re 1067

2012-03-20 22:43

Da Noi as vrea sa plecam dar cu pamantul cu ce am fost mutat aici!! Si tu ramai cu nimic

Raspunsuri

Judex

#1155 Re: Re 1067

2012-03-21 14:31:19

#1105: Mesi - Re 1067

N-aţi fost mutaţi cu nici un pămînt. Ungurii v-au forţat să le învăţaţi limba lor şi v-au trimis pe un pămînt străin să le păziţi poarta de intrare a altor migratori asiatici ca şi voi. Noi am fost întotdeauna pe acesta pămînturi şi n-am venit de nicăieri. Vechii istorici confirmă lucrul acesta, dacii (geţii) au fost cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci, care (traci) era neamul cel mai numeros din cîte cunoştea Herodot la vremea aceea în tot cuprinsul Peninsulei Balcanice şi în Asia Mică. Tot Herodot apreciază că era atît de numeros încît ca mărime era al doilea după inzi!

Unde a dispărut acel neam numeros? S-a făcut nevăzut, aşa deodată? Ca-n poveştile ştiinţifico fantastice? Iar neamul valah a apărut din senin, culmea(!),  pe aceleaşi teritorii pe care vechii istorici îi semnala ca fiind spaţiul traco-geţilor. Însă vouă vă lipseşte logica. Auzi imbecilitate infantilă?!!!, secuii au fost aduşi aici cu pămîntul cu care au fost înzestraţi de unguri în pusta maghiară!

Să-ţi plesnească capul, nu alta! O mai mare trăsnaie nu mi-a fost dat să aud de cînd sunt!

Plecaţi fraţilor şi lăsaţine în pace, luaţi-vă şi pămîntul cu voi, dacă puteţi, numai lăsaţi-ne în pace! Nu mai veniţi cu strîmbe din acestea că ni s-a acrit de voi. V-am tolerat şi pe voi o mie de ani, i-am tolerat şi pe migratori, şi pe ţigani, şi pe jidani. Numai voi v-aţi dovedit a fi mai răi decît toţi!.