Interzicerea crenvurștilor în școli și grădinițe

Quoted post

Iulia N.

#19 Re:

2016-04-11 13:44

#8: anonim -  

Petitia este compusa de un grup de parinti, care nu sunt juristi si nu sunt din industria carnii. Scopul: alimentatia mai buna pentru copii.  Am formulat petitia in baza informatiei de pe eticheta mezeluri pentru copii din piata RM si din studiul legislatiei referitor la organizarea alimentatiei in scoli si gradinite. Daca doriti sa va alaturati grupului  cu ajutor s initiativa  va invitam cu mare drag in grupul de facebook- Grupul Parintilor Solidari (Moldova).

Raspunsuri

George

#26 Re: Re:

2016-04-11 15:38:44

#19: Iulia N. - Re:  

 Sustin ideea, noi (familia mea si prietenii nostri) tot suntem contra mezelurilor, DAR legat de petitie totul este deja reglementat:

Conform Ordinului Min. Sanatatii nr. 904 din 17.09.2012, mezelurile in scoli sunt interzise.

Conform Hotaririi Guvernului nr. 720 din 28.06.2007, crenvurstii sunt mezeluri.

Noi am rezolvat simplu - la una din adunarile parintesti la gradinita am cerut sa nu mai fie hraniti copii cu crenvursti, sau cu salam prajit. Si totul a fost exclus din meniu. Acum periodic verificam meniul.

La scoala la fel, am solictat sa fie excluse tartinele cu salam.

Depinde totusi de parinti si probabil de administratia scolii, gradinitei.

Citesc pe net, ca Protectia consumatorului a facut control si a depistat in cantine ca se vind croasani, diferite dulciuri. Dar parintii unde se uita? Ei trebuie sa astepte sa vina organele de control? Pe organele de control mai tare ii doare de soarta copiilor lor?




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...