Semneaza petitia,DEMISIA Patriarhului Daniel!!!

Quoted post


Musafir

#2043 Re: Re: Re: Re: Re: impozitarea Bisericii Ortodoxe Române

2015-11-06 22:46

#2023: - Re: Re: Re: Re: impozitarea Bisericii Ortodoxe Române 

 După căte văd răspunsul se dă tot cu vorbe, nu concret deşi activitatea-afacerea pe care o faci sau zici că o faci, implică o viziune mai largă asupra cifrelor şi prognozarea lor.

În fine, de aceea nu cred că eşti comerciant. În plus, dacă ai fi, nu ai prea avea timp de scris articole lungi. Mai degrabă eşti cadru didactic sau funcţionar. 

Îţi voi face eu această demonstraţie... Dar nu acum . În cursul zilei.

Raspunsuri


Musafir

#2046 Re: Re: Re: Re: Re: Re: impozitarea Bisericii Ortodoxe Române

2015-11-06 23:05:24

#2043: - Re: Re: Re: Re: Re: impozitarea Bisericii Ortodoxe Române 

 nu sunt 2023,da vad ca avem de-a face cu un clarvazator:intai interlocutorul lui lucra pt biserica,acum e functionar sau cadru didactic,ce mai , Hercule Poirot e printre noi!


Musafir

#2099 Re: Re: Re: Re: Re: Re: impozitarea Bisericii Ortodoxe Române

2015-11-07 17:51:29

#2043: - Re: Re: Re: Re: Re: impozitarea Bisericii Ortodoxe Române 

Mă întreb ce relevanță o avea meseria pe care o am în discuția de mai sus sau eventuala mea impotență comercială. Sunt până la urmă un cetățean ce expune liber ceea ce simte . Că sunt un simplu şofer de TIR sau doar un profesor universitar nu prea are relevanță. Mi-E teamă că în fața Domnului suntem oarecum egali.

Am tot așteptat răspunsul /demonstrația. Se vede treaba că nu prea aveți demonstrația la îndemână . Tot citind părerile unora ajung la concluzia că greșesc. Și greșesc amarnic . Oamenii ăştia  ( slujitorii BOR în frunte cu PF ) sunt de compătimit... 

Am ajuns așadar să înțeleg că noi toți cei de aici va trebui să le plângem de milă . Asta voi face în rândurile ce vor urmă. Voi fi, de acum ,o bocitoare neplătită a situației jalnice în care se află BOR. 

Fraților , vă propun să ne canalizăm eforturile pentru a reabilita situatia materială a BOR . Și vă propun să începem prin a face o colectă publică . Mă gândesc chiar să facem o petiție prin care să solicităm aleșilor noștri să analizeze în regim de urgență posibilitatea ca din veniturile fiecărui cetățean român din țară sau din diaspora să se rețină o sumă infimă ( 30 -50 % din venit/ lună) ce să fie transferată în mod direct și transparent către BOR. Propun de asemenea următoarele : 

  • Să renunțăm dracului odată cu tânguiala legată de inexistența autostrăzilor , spitalelor , şcolilor s.a. şi să oprim definitiv cheltuirea banului public pe investiții aberante precum cele de mai sus . 
  • Să susținem -dacă este nevoie chiar prin demonstrații nonviolente - necesitatea construirii a câte unei catedrale a mântuirii în fiecare localitate cu peste 5000 de locuitori.
  • Să edificăm monumentul Preafericitului în fața Catedralei Mântuirii din București . Statuia îl va reprezenta pe PF Daniel la scara 20 :1 înconjurat de înalți prelați ai BOR  ( la o scară de 10 :1 ) . Dacă spațiul ne va permite în ansamblul sculptural se pot regăsi un Merțan şi măcar o parte din coloana oficială. Nu ar trebui să ne zgârcim la o astfel de investiție ,drept pentru care propun să utilizăm numai materiale extrem de scumpe . Putem utiliza întreaga rezervă de aur a BNR -nu ar fi o problemă.
  • Propun de asemenea ca serviciile oferite de slujitorii BOR să fie taxate pe principiul telegrafic al Poștei Române de acum 50 de ani . La literă. 1 leu / literă . Simplu dar eficient.
  • Propun de asemenea ca intrarea în fiecare obiectiv de cult din țară să fie taxată corespunzător . Nu se poate ca Sagrada Familia să perceapă o taxa de 19 -29 euro pentru acces ,iar intrarea în bisericile ortodoxe să fie liberă.
  • ...

Vă las să adăugați fiecare din voi idei sau propuneri . Să ne rugăm pentru bunăstarea " materială și spirituală" a BOR ...Poate îi ajută .