Semneaza petitia,DEMISIA Patriarhului Daniel!!!


Musafir

/ #2099 Re: Re: Re: Re: Re: Re: impozitarea Bisericii Ortodoxe Române

2015-11-07 17:51

#2043: - Re: Re: Re: Re: Re: impozitarea Bisericii Ortodoxe Române 

Mă întreb ce relevanță o avea meseria pe care o am în discuția de mai sus sau eventuala mea impotență comercială. Sunt până la urmă un cetățean ce expune liber ceea ce simte . Că sunt un simplu şofer de TIR sau doar un profesor universitar nu prea are relevanță. Mi-E teamă că în fața Domnului suntem oarecum egali.

Am tot așteptat răspunsul /demonstrația. Se vede treaba că nu prea aveți demonstrația la îndemână . Tot citind părerile unora ajung la concluzia că greșesc. Și greșesc amarnic . Oamenii ăştia  ( slujitorii BOR în frunte cu PF ) sunt de compătimit... 

Am ajuns așadar să înțeleg că noi toți cei de aici va trebui să le plângem de milă . Asta voi face în rândurile ce vor urmă. Voi fi, de acum ,o bocitoare neplătită a situației jalnice în care se află BOR. 

Fraților , vă propun să ne canalizăm eforturile pentru a reabilita situatia materială a BOR . Și vă propun să începem prin a face o colectă publică . Mă gândesc chiar să facem o petiție prin care să solicităm aleșilor noștri să analizeze în regim de urgență posibilitatea ca din veniturile fiecărui cetățean român din țară sau din diaspora să se rețină o sumă infimă ( 30 -50 % din venit/ lună) ce să fie transferată în mod direct și transparent către BOR. Propun de asemenea următoarele : 

  • Să renunțăm dracului odată cu tânguiala legată de inexistența autostrăzilor , spitalelor , şcolilor s.a. şi să oprim definitiv cheltuirea banului public pe investiții aberante precum cele de mai sus . 
  • Să susținem -dacă este nevoie chiar prin demonstrații nonviolente - necesitatea construirii a câte unei catedrale a mântuirii în fiecare localitate cu peste 5000 de locuitori.
  • Să edificăm monumentul Preafericitului în fața Catedralei Mântuirii din București . Statuia îl va reprezenta pe PF Daniel la scara 20 :1 înconjurat de înalți prelați ai BOR  ( la o scară de 10 :1 ) . Dacă spațiul ne va permite în ansamblul sculptural se pot regăsi un Merțan şi măcar o parte din coloana oficială. Nu ar trebui să ne zgârcim la o astfel de investiție ,drept pentru care propun să utilizăm numai materiale extrem de scumpe . Putem utiliza întreaga rezervă de aur a BNR -nu ar fi o problemă.
  • Propun de asemenea ca serviciile oferite de slujitorii BOR să fie taxate pe principiul telegrafic al Poștei Române de acum 50 de ani . La literă. 1 leu / literă . Simplu dar eficient.
  • Propun de asemenea ca intrarea în fiecare obiectiv de cult din țară să fie taxată corespunzător . Nu se poate ca Sagrada Familia să perceapă o taxa de 19 -29 euro pentru acces ,iar intrarea în bisericile ortodoxe să fie liberă.
  • ...

Vă las să adăugați fiecare din voi idei sau propuneri . Să ne rugăm pentru bunăstarea " materială și spirituală" a BOR ...Poate îi ajută .