DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

Quoted post


Musafir

#222 Ca fapt divers...

2015-09-01 20:08

Doresc sa ii raspund doamnei care semneaza ca "PRO DEMNITATE". Sa o lamuresc de ce nu se prea lega nimeni de asistentii medicali si de infirmiere. Pentru ca scolarizarea lor se face, de regula, cu plata, pe care o suporta ei sau familiile, nu statul roman, nu noi, platitorii de taxe, impozite, asigurari de orice fel. Pentru ca un asistent/o infirmiera se formeaza in maximum 3 ani, un medic, in minimum 9 ani de scolarizare, dar, unul de spital, in 11 sau 12. 11 sau 12 ani, pe langa cei de liceu, omul acela se formeaza ca sa iasa medic specialist si prima lui specializare este platita de stat, doar a doua, cu taxa, doar pentru a doua da bani ca sa invete. Daca pentru a doua da bani, pentru prima, da suflet si minte, pe prima o plateste cu tineretea lui, cu anii in care invata ca un rob in loc sa vagabondeze, sa stea prin cluburi, sa frece menta acasa! Daca nu-i al cuiva, toceste din greu si ca sa intre la medicina si ca sa o termine, toceste si munceste enorm ca rezident, iar pentru ca o face pe banii statului, e meritul lui, nu al nostru! Statul scoate locurile la concurs, el e merituos ca poate ocupa unul si are viata foarte grea. De ce soarta doctorilor intereseaza mai mult? Fiindca nu poti pune semnul egalitatii intre 1-3 ani facuti pe banii parintilor si 12 ani facuti pe banii statului si nu medicul e vinovat ca statul a cheltuit 12 ani cu dansul si apoi ii da un sut, ii spune sa plece! Statul e vinovat ca nu ii da un post si va inselati cumplit: din centrele universitare pleaca cei mai multi medici, fiindca in centrele universitare sunt si rezidentii si specialistii, in centrele universitare nu au loc de medicii in varsta, care nu vor sa iasa la pensie! Nu condamnati un tanar pana-n 35 de ani ca nu vrea sa se duca la tara, pe coclauri, acolo unde cabinetul poate ca inseamna masa, pat si dulap! Ce face un specialist la tara, doamna draga? Unde opereaza, unde trateaza? Dar ce face el intr-un oras mic, in care doar ar avea rolul de a tria pentru spitalele mari din centrele universitare sau resedintele de judet? Dar daca e o tanara domnisoara/doamna doctor? O vedeti la 29-35 de ani luand potecile si ulitele, drumurile forestiere in piept, mergand pe bicicleta, facand autostopul? Doamna Scumpa, daca ati avea o fiica de 29-35 de ani, ati dori sa o vedeti medic intr-un catun, in sate disipate  si cu wc in curte?

Raspunsuri

PRO DEMINITATE

#230 Re: Ca fapt divers...

2015-09-02 10:02:06

#222: - Ca fapt divers... 

 TOTAL ERONAT CEEA CE SCRIETI DL DOCTOR, NU ESTE MERITUL DVS "EXCLUSIV" CA ATI FACUT FACULTATEA SI SPECIALIZARILE , ESTE MERITUL NOSTRU AL TUTUROR CA V-AM TINUT IN SCOALA,IN STRAINATATE ATI FI PLATIT INTRE 50.000-250.000 FACULTATEA +SPECIALIZARI, ACICI LE-ATI FACUT CU COSTURI MINIME,DIN TAXELE  SI IMPOZITELE NOASTRE SI DIN SPAGA.DIN ACEASTA CAUZA NU ESTE NICI NORMAL SI NICI CORECT ! SA PLECATI , CELOR DE DINCOLO LE CONVINE SA VA IA GATA PREGATITI DE LA NOI DIN BANII NOSTRII.REVENIND LA ASISTENTE SI INFIRMIERE SI PE ELE DINCOLO LE-AR FI COSTAT MULT MAI MULT LA PRIVAT IN ALTA TARA DECAT AICI, DIN PACATE IN SPITALE LA NOI SUNT IGNORATE, MARGINALIZATE CELE CARE VIN DE LA O SCOALA PRIVATA, FATA DE CELE CARE VIN DE LA FUNDENI SI MAI ESTE INCA O SCOALA ACCEPTATA.

 

GRESIT SI CE SPUNETI DE MEDICUL REZIDENT CARE NU DORESTE SA MEARGA IN"COCLAURI" SA TRATEZE PENTRU CA NU ARE DOTARI CA IN BUCURESTI, NICI MACAR NU A INCERCAT SA VADA CUM ESTE , DE CE ? PENTRU CA LA BUCURESTI SAU IN ORASELE MARI ESTE "CREMA" SI ASA ESTE INVATAT INCA DIN SCOALA CA CEA MAI IMPORTANTA ESTE "CREMA" NU JURAMANTUL LUI HIPOCRATE.

INSA SI BABA RADA MERITA SA FIE TRATATA, SI TATA FLOAREA SI FATA EI, SI COPII LOR !!NU DOAR CEI DE LA ORASE. INTR-UN SAT CEI MAI IMPORTANTI SUNT PRIMARUL, DASCALUL, MEDICUL, PREOTUL, SI POSTASUL, SUNT SIGURA CA DACA CEI MENTIONATI AR LUCRA IN ECHIPA, AR FACE COMUNITATI FRUMOASE, SI OAMENII AR DONA DIN PUTINL LOR SA-SI DOTEZE CABINETUL MEDICAL SAU SPITALUL ! CU SIGURANTA ASTA S-AR INTAMPLA.

DAR PE REZIDENT NU IL INTERESEAZA DOTARILE IL INTERESEAZA CA ACOLO IN "COCALAURI" NU ARE SPAGA, CE SA FACA EL CU O GAINA , UN PORC, ETC CAND AICI SE DAU BANI.

 TARE MI-AS DORI SA VA PUNA LA PUNCT CU SPAGA, SA VEDETI CE BUNA O SA FIE GAINA DE LA TARA, SI TARE MI-AR PLACE SA SE INTRODUCA PE CALCULATOR, SI LA STAT SI LA PRIVAT, REPARTITIILE ASA CUM SUNT FACUTE LA ELEVI LA LICEU !! SI SA VA BAGE CAMERE DE LUAT VEDERI PESTE TOT , SI LA WC..DACA ESTE POSIBIL !!

ASA O SA PRETUITI SI UN POST IN COCLAURI CU O MASA UN SCAUN SI UN DULAP...DAR VETI INVATA MEDICINA TRATANDU-I PE PECIENTII DIN "COCLAURI "

AM COPIL NU AM SA SPUN NICI CE VARSTA ARE , NICI CE SEX ARE INSA L-AM INVATAT CA SA MUNCESTI NU ESTE O RUSINE IDIFERENT UNDE TE DUCI SI CE MUNCA FACI, SA FURI ESTE INSA MARE RUSINE SI SA BAGI MANA IN BANUL PUBLIC, SAU SA CERI SPAGA !!