DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-08-09 21:19



Musafir

#2

2015-08-10 03:45

MÂNDRIA, PROSTIA, HOȚIA ȘI MINCIUNA, TREBUIE ELIMINATE DIN VIAȚA PUBLICĂ...!

Musafir

#3

2015-08-10 08:27

Am semnat-o, fiindca am fost victima multora din realitatile descrise in text. Si pentru ca la noi exista o foarte mare rezistenta la orice masura impotriva coruptiei. Medicii care lucreaza si la stat si-n privat prefera sa te opereze la stat ca sa bage integral banii in buzunarele lor. Iti dau carduri (chipurile cu reduceri la medicamente), iti spun ca sunt cele mai grozave cand in realitate au comision la fiecare medicament cumparat folosind acel card. Mi s-a cerut la farmacie codul de pe parafa si numele medicului specialist. Am intrebat de ce si mi s-a explicat.


Musafir

#4

2015-08-10 09:05

Fiecare dintre noi vrea sa traiasca bine, vrea respect pentru munca, profesia, persoana lui si meita toate acestea daca-si face datoria. Eu, una, am intalnit foarte putini medici care sa-mi inspire respect. In schimb am vazut si am auzit aproape zilnic de copii nascuti morti, desi erau sanatosi in burtile mamelor, caci ei, medicii, nu s-au uitat la gravide pentru ca n-au avut bani. Am vazut copii omorati de medici care ii tratau de toxiinfectii alimentare cand aveau pneumonie, oameni omorati intre spitale pentru ca nu aveau bani sa dea si erau plimbati de la unul la altul si peste tot se refuza internarea. Am asistat la scene de groaza in spitalele noastre si am vazut cum cei care vor respect si salarii ca afara tipa, injura ca ultimii birjari, vorbesc varstnicilor cu tu si tuturor de sus. E imposibil sa ai cu multi o relatie normala, umana. Te izbesti de indiferenta si aroganta. M-am saturat. Ma implic pentru ca imi doresc ca copiii mei sa se implice, sa aiba parte de alt sistem, altfel de atitudini si de tratamente. Pentru ca sunt satula de ipocrizie.

Musafir

#5

2015-08-10 09:11

E adevarul care nu ne convine. Care ne explodeaza in fata cand ne imbolnavim si nu avem bani sa plecam in afara sau posibilitatea sa sunam directorii spitalelor.

Musafir

#6

2015-08-10 09:41

Peste tot pe mine m-au tratat doar cu plicul. Te interneaza numai daca le dai si-ti fac dupa cat e de gros plicul. Sunt revoltat de cum asteapta plicul, cum il cersesc si cum considera ca trebuie sa le fii recunoscator!

Musafir

#7

2015-08-10 09:57

Medicii spagari si sunt enorm de multi merita fara exceptie cele mai aspre pedepse de inchisoare cu executare! Au tradat juramantul lui Hipocrate, au prejudiciat casele de asigurari, statul, au afectat grav increderea populatiei in sistem si in doctori! Uitati-va la spagarii din Arges! Cum isi imparteau mita pe diagnostice fictive si se faceau unii pe altii spagari ordinari, se amenintau si spuneau cum se vor da cu pila pe dinti!

Musafir

#8

2015-08-10 10:27

Oamenii nu vorbesc de teama ca daca spun cum stau lucrurile nu vor mai avea acces ei sau rudele in spitale.

Musafir

#9

2015-08-10 11:00

Nu e mimic de comentat! Fudulie mare ca au scoala multa! Pedepse ca sa le iasa mita, smecheria, aerele din cap!

Musafir

#10

2015-08-10 11:32

AM SEMNAT ACEASTA PETITIE, fiindca, desi platesc asigurari de sanatate de peste 40 de ani, tot de atatia ani am fost nevoita /obligata sa dau plicul cu bani , ori de cate ori am avut nevoie de asistenta medicala de orice fel,. In cepand de la banalele analize -unde ii bagi asistentei in buzunar sa fii sigura ca foloseste seringa de unica folosinta si nu una refolosita si iti nimereste vena din prima si nu-ti ciuruieste toate vasele de sange. Cat despre medici, daca vrei sa fii tratat cu o minimala atentie, trebuie sa-i bagi plicul in buzunar ori sa i-l lasi pe masa inainte de a-i spune ce te doare. Altfel risti sa fii expediata sub cele mai incredibile si de neadmis pretexte pentru o inteligenta la limita normalului. Atentia pe care o primesti din partea medicului, a asistentelor si infirmierelor este direct proportionala cu suma oferita. E drept, nu toti cer, insa toti asteapta sa le dai, altfel risti sa pleci acasa mai rau decat ai venit. La spitalul Burghele, am fost internata cu un singur rinichi, si la externare aveam doi rinichi pentru care mi-ar fi fost facute, chipurile, investigatii aprofundate... N-am intalnit un singur medic care sa fi refuzat plicul.. Rar am auzit cate un anemic "nu trebuia" sau "multumesc". Doar priviri condescendente si superior dispretuitoare, lasand impresia ca-ti faceau o mare favoare..


Musafir

#11

2015-08-10 11:50

Am semnat pentru ca am fost tratata peste tot in situatia de a da ca sa fiu tratata sau ca medicii, personalul sa se uite la bolnav. Si toti se purtau ca si cum meritau, li se cuvenea plicul, erau lipsiti de omenie.


Musafir

#12

2015-08-10 11:59

din convingere ca oglindeste realitatea

Musafir

#13

2015-08-10 12:49

Am semnat pentru ca medicii au facut dependenta de banii din spagi, priza la ochiul dracului. Am semnat pentru ca am vazut spagi ridicate de la medici din Bihor de un milion de euro, am fost martor la negocieri incredibile in Arges, pentru ca sotia mea a fost facuta vaca in spital cand era insarcinata. Norocul ei si al meu a fost ca am plecat de la Ploiesti la Bucuresti, am putut plati maternitate privata. Multumita serviciilor private de sanatate avem azi un baiat sanatos, dar daca nu ne permiteam, poate ne numaram printre cei carora le mureau pruncii inainte de nastere sau in brate.

Musafir

#14

2015-08-10 13:09

adevarat...


Musafir

#15

2015-08-10 13:26

Am semnat petitia, fiindca desi am dat spaga, mai mult decat era piata, tatal meu a murit. Daca era dupa docotri, in ziua in care s-a stins, trebuia sa venim sa-l luam acasa. Am semnat pentru ca peste tot am platit si a fost cam degeaba.

Musafir

#16

2015-08-10 14:10

Mi-e greu sa scriu toate motivele ce m-au impins sa semnez petitia. In general, sunt de acord cu tot ce contine, am trait multe si sunt constient ca trebuie o schimbare, Schimbarile sunt nepopulare cand afecteaza oameni, insa problema e ca acest sistem, asa cum e, astazi distruge vieti si omoara talente, pe cei care chiar sunt cinstiti si dedicati meseriei. Ii alunga sau ii extenueaza. Uzura fizica si psihica a unui medic dedicat e nemaipomenita. Se poate intampla sa nu se odihneasca 48 de ore, fiindca nu-i personal si e obligat sa continue tura cand iese din garda. E obligat sa infrunte suspiciunile oamenilor si dispretul lor de foarte multe ori, caci e asimilat cu escrocul spagar si fiindca statul isi bate de ani joc de dansul. Oamenii au dreptate sa fie revoltati de mizeriile care exista. Si doctorii au dreptate si asa chiar nu se mai poate continua, fiindca nu va mai fi curand o sanatate...

Musafir

#17

2015-08-10 16:39

Pentru ca sunt medic, dar nu am luat si nu voi lua vreodata de la pacienti. Mi se pare imoral, inuman. Sunt total impotriva acestor practici, indiferent de forma. Si ce se intampla acum e departe de a fi normal ori ideal. E pur si spiplu balci. Un balci in care unii se razboiesc cu altii pentru a cauta iar sa se fenteze legea. Medicii nu trebuie sa fie adusi in situatia de a se gandi macar sa ia de la bolnavi. Medicii trebuie platiti, pretuiti, trebuie sa simta asta din partea statului, stat care-i prigoneste, umileste, care are bani pentru indemnizatii, lefuri nesimtite pentru unii ce dorm, dar n-a avut bani niciodata pentru sanatate si pentru educatie. Medicii si profesorii stau tot timpul in tensiune, cu presiunea blamului public si a deciziilor delicate: trag mata de coada, stau pe banii parintilor si cu ei in casa pana la adanci batraneti, pleaca sau iau spaga. Nu stiu care solutie e de preferat, le inteleg pe toate, dar nu pot sa sustin ca a lua e normal.

Musafir

#18

2015-08-10 17:14

Am semnat petitia pentru ca am un baietel de 7 ani care vrea sa devina medic si toti il felicita ca si-a ales bine viitoarea cariera si-l sfatuiesc sa se faca chirurg ca e o meserie banoasa. Baiatul nostru vrea sa devina medic ca sa ajute oameni, stie ca e o meserie grea, serioasa, ii trebuie munca, vointa, determinare. Vrem ca atunci cand va fi major, daca va dori in continuare sa se faca medic, sa nu-si plece privirea, noi sa n-avem emotii. Vrem sa traiasca intr-o Romanie curata, vrem sa fie curajos si responsabil. Si am semnat si pentru noi, fiindca vrem sa traim. Si poate nu vom fi mereu constienti, in stare sa vorbim sau sa oferim.

Musafir

#19

2015-08-10 18:16

Felicitari! Excelent punctat!

Musafir

#20

2015-08-10 18:58

Oamenii ca cei despre care citesc ne fac de ras pe toti. Eu am avut norocul sa nu fiu bolnava, iar mama sa nimereasca pe mama unui doctor-om, dar toti care au auzit ca nu i-a luat bani, s-au crucit, parca vorbeam despre un sfant, parca-l vedeau pe Arsenie Boca! Stiu ce vorbesc prietenii, colegii la servici si ma enerveaza la culme bisnita cu viata si afacerile cu moartea, cosciugele la fiecare intrare de spital. Sau in spital.

Musafir

#21

2015-08-10 19:20

Spaga e atat de raspandita, atat de generalizata, incat daca nu reactionam toti, nu ne ridicam toti impotriva acestui cancer din sistem, nu va disparea nicioadata.

Musafir

#22

2015-08-10 19:23

No comment! Ar insemna sa nu termin pana la sfarsitul zilelor!

Musafir

#23

2015-08-10 19:57

Bună seara, trăiesc departe de țară, cunosc condițiile din spitalele românești, a-și dori să fie și în România, condițiile și comportamentul cadrelor medicale cum sunt cele din străinătate, menționez , sunt o pensionară pe caz de boală, am fost operă în București de o echipă de,,ADEVĂRAȚI MEDICI , NU AM DAT ȘPAGĂ, AM FOST NOROCOASĂ , DAR APOI TOATE ANALIZELE ȘI INVESTIGAȚIILE LE-AM FĂCUT AICI , MĂ GÂNDESC CU GROAZĂ CE M-AȘ FI FĂCUT DACĂ ERAM ÎN ROMÂNIA, CU SCUZELE DE RIGOARE, AICI NU EXISTĂ CUVÂNTUL ȘPAGĂ, italienii îl cunosc din spusele noaste , . Am nădejdea că într-un timp cât mai scurt , vor dispărea și din România, SPAGA ȘI SPĂGARII , Să fim uniți ,este dreptul nostru să beneficiem de consultații medicale,,Umane , Medicii să-și aducă aminte de jurământul lui HIPOCRATE" , Să-și revizuiască atitudinea față de bolnavi, au dreptul și cei ,,SĂRACI" la ,,VIAȚĂ, TOȚI SUNTEM CREAȚIA BUNULUI DUMNEZEU, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGEA DIVINĂ ȘI A BUNULUI SIMȚ , TOȚI SUNTEM PASAGERI PRIN ACEASTĂ VIAȚĂ PE O TERRA, NIMENI NU E VEȘNIC, GÂNDURI BUNE, Doamne ajută DRAGI ROMÂNI DE PRETUTINDENI, SĂNĂTATE! ❤

Musafir

#24

2015-08-10 20:12

Mi-as dori sa nu cunosc cuvintele spaga sau spagar, dar la noi e groasa rau! Sunt la ordinea zilei in spitalele de stat si nici macar nu se fac eforturi ca sa se camufleze. Cu cat spitalul e mai mare, mai cunoscut, mai bun, cu atat tarifele cresc si naravurile rele. Iar medicii cu titluri, cu functii nu-s si cei mai buni, ci cei mai pilosi sau mai norocosi. Banul in buzunar e sfant sa faci orice la care ai sau n-ai dreptul, dar nici macar daca dai nu esti sigur ca iti rezolvi problemele. Daca esti din provincie, intai platesti ca sa te trimita la Iasi sau Bucuresti. Si pe urma, platesti, platesti, platesti, caci vrei sa traiesti. Si e o loterie. Doctorii de la oras se poarta cu tine de parca ar fi niste zei carora tu ar trebui sa le aduci jertfe si ofrande. Vor sa te faca sa te simti mic, mic, mic si prost, prost, prost. Nici pomeneala sa se gandeasca la bolnavi, sa nu doarma de griji cei mai multi. Ii intereseaza doar banul. Sa-l ia, sa faca treaba cum o fi si sa plece cu gagica/gagiul ca sa se distreze.

Musafir

#25

2015-08-11 06:52

Fiindca la noi spaga la medic, oricine care llucreaza la stat, la ghisee, are o functie de decizie a devenit atat de impamantenita, incat atunci cand nu ti se ia, se refuza ori se intampla orice nu inseamna acte de coruptie ti se pare anormal. Normalitatea unei societati bolnave, paupere, lipsite mde valori e anormalitatea.