Metrou de Noapte - Bucuresti Orasul care nu doarme

Quoted post

Robert Negut

#1

2015-08-03 11:36

Eu as propune sa fie in fiecare noapte, nu doar vineri si sambata, macar la o ora, daca nu la 45 min cum sunt in medie autobuzele de noapte, sau chiar mai putin.

Dar m-as fi simtit mult mai bine daca nu s-ar fi promovat un partid prin petitia asta...

Raspunsuri

BIROUL COMUNICARE METROREX

#38 Re:

2015-08-05 14:26:54

#1: Robert Negut -  

 

Programul de circulație a trenurilor de metrou pentru publicul călător este între orele 05:00÷23:00. După această oră trenurile se retrag din circulație. Pentru asigurarea în condiții de maximă securitate a transportului de călători, pe perioada nopții (în intervalul orar 00:00÷4:30), se efectuează un program de revizii, întreținere și reparații a instalațiilor și construcțiilor.

Timpul alocat intretinerii caii de rulare - proceduri de burare a liniei de metrou necesare redarii elasticitatii sinei, diverse alte operatiuni la sina, etc, timpul spuneam este si asa prea scurt : LT-istii (lucratorii de la linii si tunele) lucreaza intr-o tensiune foarte mare, presati de timp, de asemenea operatiunea de reparare/astupare a infiltratiilor de apa din peretii tunelului - prin injectarea unor substante - necesita timp si atentie sporita. Fiecare por nedescoperit si netratat astazi poate cauza circulatiei trenului de maine. LT-istii asigura in fiecare noapte calatoria cu metroul pentru a doua zi. Din aceste motive nu este posibilă deocamdata prelungirea programului de circulaţie a trenurilor de metrou.

Avem in vedere solicitarile publicului calator de prelungire a circulatiei metrourilor si pe timp de noapte. Astfel, s-au facut demersuri pentru modernizarea magistralelor de metrou in functiune (instalatii, cale de rulare, finisaje...). Metrorex are în prezent în derulare un proiect pentru îmbunătăţirea serviciilor de transport public cu metroul pe Magistrala 2, Berceni – Pipera. Proiectul face parte din Programul Operaţional Sectorial – Transport (POS-T) – Fonduri de Coeziune. În proiect sunt prevăzute lucrări de modernizare la toate instalaţiile (de automatizare trafic, electrice, sanitare, de ventilaţie, de informare a publicului călător), lucrări de refacere la toate finisajele şi va fi continuată accesibilizarea staţiilor de metrou pentru persoanele cu dizabilităţi. Odata realizate aceste modernizari, speram ca si activitatile de noapte sa permita prelungirea circulatiei metrourilor si pe timp de noapte.

BIROUL COMUNICARE METROREX